1. HABERLER

  2. MEDYA HABER

  3. Dinleme skandalında 25 kişi ifadeye çağrıldı
Dinleme skandalında 25 kişi ifadeye çağrıldı

Dinleme skandalında 25 kişi ifadeye çağrıldı

'Paralel yapı'nın telefon dinleme iddialarına konu olan aralarında İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yazar İslamoğlu, gazeteciler Albayrak ve Karagül'ün de bulunduğu 25 kişi ifadeye çağrıldı.

A+A-

Paralel yapının telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturma kapsamında, aralarında İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yazar Mustafa İslamoğlu, gazeteciler Hakan Albayrak ve İbrahim Karagül'ün de bulunduğu 25 kişi ifadeye çağrıldı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı İrfan Fidan'ın, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yazar Mustafa İslamoğlu, gazeteciler Hakan Albayrak ve İbrahim Karagül ile Hüseyin Avni Yazıcıoğlu, Adem Yerlikaya, Adnan İnanç, Abdulhamit Çelik'in de aralarında bulunduğu 25 kişiyi ifadeye çağırdığı öğrenildi.

Söz konusu soruşturmayla ilgili 24 Şubat'ta bazı gazetelerde, "7 bin kişinin dinlendiğine" ilişkin haberlerin yer alması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Şubat'ta yapılan yazılı açıklamada, "Herhangi bir silahlı terör eylemi ya da terör planlaması olmadığı görülmesine rağmen 3 yıldan fazla bir süredir birçok kişi hakkında, iletişimin denetlenmesi ve kayda alınması ile fiziki ve teknik takip kararları alındığı, bu kapsamda telefonların dinlendiğinin anlaşıldığı" bildirilmişti. (Star)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.