1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diplomatların Gönderilmesi Muhalifleri Sevindirdi
Diplomatların Gönderilmesi Muhalifleri Sevindirdi

Diplomatların Gönderilmesi Muhalifleri Sevindirdi

Suriye’nin Hula kentinde yaşanan katliamın ardından, Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye'nin Ankara'da bulunan elçiliğinin boşaltılması ve tüm diplomatların ayrılması üzerine bir grup muhalif sevinç gösterisi yaptı.

A+A-

Suriye’nin Hula kentinde yaşanan katliamın ardından, Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye'nin Ankara'da bulunan elçiliğinin boşaltılması ve tüm diplomatların Türkiye’den ayrılması yönünde karar vermesi üzerine, bir grup Suriyeli muhalif sevinç gösterisi yaptı.

Suriye'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup muhalif, Suriyeli diplomatların Türkiye'den gönderilmesi kararına destek verdi. Esed rejimini protesto eden grup, Arapça sloganlar attı. ‘Teşekkürler Türkiye’ diyerek şarkı söyleyen grup, tekbirler getirdi.

Grup adına bir açıklama yapan Rahim Salman, uzun zamandır konsolosluğun ve büyükelçiliğin kapanmasını beklediklerini belirtti. Salman, “Şu anda, Allah’a şükür kapandı. 3 gün de süre verildi. Bugün de son gün. Bugün onları uğurluyoruz. Bugün kapanacak.” şeklinde konuştu. Türkiye hükümetine ve Başbakan Erdoğan’a teşekkür eden Salman şunları söyledi: “Bunu uzun zamandır bekliyoruz. İnşallah Suriye’deki katliam daha fazla sürmez. Bu da bitecek. Beşşar Esed de yıkılacak. Yıkılana kadar da biz durmayacağız.”

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.