1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diş Travmaları Çocuklarda Kalıcı Hasara Yol Açabiliyor
Diş Travmaları Çocuklarda Kalıcı Hasara Yol Açabiliyor

Diş Travmaları Çocuklarda Kalıcı Hasara Yol Açabiliyor

Diş travmaları (yaralanmaları) çocukluk çağının önemli sağlık problemlerinden biri.

A+A-

Diş travmaları (yaralanmaları) çocukluk çağının önemli sağlık problemlerinden biri. Yaz aylarıyla birlikte çocukların dışarıda daha fazla zaman geçirmesi yaralanma oranını artırıyor. Düşme, çarpma gibi birçok kaza sonucu oluşan bu yaralanmalar hem aile hem de çocuk için oldukça üzücü ve zor durumları da beraberinde getiriyor.

Dentatürk Özel Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Pedodonti Uzmanı Elif İpek Yılmaz, oluşabilecek bu tür kazalarda anne-baba, öğretmen ya da aile büyüklerinin soğukkanlı hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Nedeni ve şiddeti ne olursa olsun kaza sonrası dişlerle ilgili oluşacak yaralanmalarda mutlaka diş hekimine başvurulması lazım. Meydana gelen travmaların sonucunda en çok üst ön dişler etkileniyor. Dişler kırılmışsa mümkünse kırık parça bulunup dakikalar içerisinde diş hekimine başvurulmalı. Bunun sonucunda da dişler kendi parçaları ile onarılabiliyor. Diş yaralanmaları ihmal edilmemeli, sonra kalıcı hasarlara maruz kalınabilir.” dedi.

Çarpma ya da düşme sonucunda diş tamamen yerinden çıkmış ise çıkan dişin bulunması ve temiz bir bardak süt içerisine konulup dakikalar içinde hekime ulaştırılması gerektiğine işaret eden Yılmaz, acil müdahale imkanı olan vakalarda dişin, hekim tarafından yerine yerleştirilip tedavi şansının artırılabileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.