1. HABERLER

  2. Diyanet Gençlik Spor Güreşte Madalyaya Doymuyor
Diyanet Gençlik Spor Güreşte Madalyaya Doymuyor

Diyanet Gençlik Spor Güreşte Madalyaya Doymuyor

İzmir'de kurulan Diyanet Gençlik Spor Kulübü Güreş Takımı, Buca Spor Salonu'nda düzenlenen 11-13 Yaş Kulüpler Greko-Romen Stil İzmir Güreş Şampiyonas...

A+A-
İzmir'de kurulan Diyanet Gençlik Spor Kulübü Güreş Takımı, Buca Spor Salonu'nda düzenlenen 11-13 Yaş Kulüpler Greko-Romen Stil İzmir Güreş Şampiyonası'nda 4 birincilik ve 2 üçüncülük elde ederek takım halinde il birinciliği kazandı. Madalyaları toplayan Diyanet Gençlik, 21-23 Mayıs 2010'da Konya'da yapılacak Greko-Romen Stil Türkiye Güreş Şampiyonası'nda İzmir'i temsil edecek.

Antrenörlüğünü, eski dünya ve Avrupa şampiyonu Ergüder Bekişdamat'ın yaptığı güreş takımında 35 kiloda Mustafa Kılıç, 38 kiloda Ahmet Sayın, 42 kiloda Hamza Çiçek ve 59 kiloda Yusuf Akıncı birincilik, 38 kiloda Mustafa Kılınç ve 59 kiloda Harun Dağ üçüncülük kürsüsüne çıktı. Çekişmeli geçen müsabakalarda ikinciliği İzmir Büyükşehir Belediyesi kazandı.

Serbest Stil Teşvik Yarışması'nda ise 32 kiloda M.Bilal Demir, 35 kiloda Şevket Ak, 38 kiloda Abdullah Demir, 42 kiloda Hüseyin Sayın, 59 kiloda Ersin Erat ve 66 kiloda Erdem Sönmez birincilik, 35 kiloda Abdullah Karabardak ikincilik, 53 kiloda Şahin Çayır ve İbrahim Can Yavuz üçüncülük elde etti.

Bu başarıların bir tesadüf olmadığını, antrenör Bekişdamat nezaretinde planlı ve disiplinli bir çalışmayla buralara geldiklerinin belirten Diyanet Gençlik Spor İzmir Kulüp Başkanı ve İl Müftüsü İbrahim Acar, "Bütün güreşçilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Hakettikleri başarıyı kazandılar. Konya'daki Türkiye şampiyonasında Diyanet Gençlik Spor'un adını duyuracaklarına inancım tamdır." dedi.

Güreşten sorumlu Kulüp Başkan Yardımcısı ve Karabağlar İlçe Müftüsü Emin Arık ise, "Diyanet Gençlik Spor, Türk güreşine yeni isimler kazandırmaya devam ediyor. Ata sporumuz güreşi herkese sevdirmek ve hakettiği yeri almasına katkı yapmak amacıyla çıktığımız yolda, kısa zamanda büyük başarılar kazandık. Bundan sonra adımızdan sık sık söz ettireceğiz. Güreş takımımızdaki çocuklarımız, planlı ve disiplinli çalışmalarını başarılarla taçlandırıyor." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.