1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyanet Mensupları Şehit Binbaşı İçin Hatim Okudu
Diyanet Mensupları Şehit Binbaşı İçin Hatim Okudu

Diyanet Mensupları Şehit Binbaşı İçin Hatim Okudu

Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (Kıdimder) üyeleri, Hatay’ın Avanos ilçesinde terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülen şehit Binbaşı Erhan Dikmen'in ruhu için hatim okuttu.

A+A-

Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (Kıdimder) üyeleri, Hatay’ın Avanos ilçesinde terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülen şehit Binbaşı Erhan Dikmen’in ruhu için hatim okuttu.

Kıdimder Başkanı Necati Karakuş ile şehit Binbaşı Erhan Dikmen’in Sanayi Mahallesi’nde bulunan baba ocağına giden dernek üyeleri, burada aileye başsağlığı diledi.

Şehidin babası Mehmet Dikmen tarafından karşılanan üyeler, burada Kur’an-ı Kerim okudu ve hatim duası yaptı.

Son günlerde terör olaylarının tırmandığını belirten Kıdimder Başkanı Necati Karakuş, bunun bilerek ve kasten yapıldığını iddia etti.

Türkiye’yi parçalamak ve bölmek isteyenlerin oyunlarının halen devam ettiğine dikkat çeken Başkan Karakuş, “Yüzyıllardır Türk ve Kürt halkı birlikte yaşamaktadır. Bu birliktelik, dünyanın batışına kadar devam edecektir. İki halkı birbirine kırdırmak isteyen mihraklara karşı Erhan Dikmen gibi yiğitler her zamana bulunacaktır.” dedi.

İnsanın, bu dünyada pek çok rütbe ve unvanlar elde ettiğini ifade eden Karakuş, “Bu rütbelerin başında hiç şüphe yok ki şehitlik başta gelir. Çünkü bu rütbeler hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Hem Allah (cc) katında ve hem de halk yanında şehadet mertebesine yükselmek, büyük bir mazhariyettir.” diye konuştu.

Şehitlerin kanlarını akıtarak bu cennet vatanı sonraki nesillere emanet ettiğine işaret eden Karakuş, şunları kaydetti: “Bize düşen de bu toprakları imar etmek, korumak ve bizden sonraki nesillere devretmektir. Bunu yapmadığımız takdirde, hem vatanımıza, hem de şehitlerimize karşı görevlerimizi yapmamış ve onların ruhlarını incitmiş oluruz. Allah (cc), şehitlerimize rahmet eylesin. Cennetiyle ve cemaliyle onları şereflendirsin. Ülkemizi her türlü felâket ve musîbetlerden muhafaza buyursun. Aziz milletimize kötü ve karanlık günler göstermesin.”

Şehit babası Mehmet Dikmen ise oğlu için hatim okuyan dernek üyelerine teşekkür etti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.