1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır Sur'da patlama
Diyarbakır Surda patlama

Diyarbakır Sur'da patlama

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör olaylarının ardından molozların taşındığı bölgede nöbet tutan çevik kuvvet polislerine ait araca bombalı saldırı düzenlendi. İlk aşamada 3 olan şehit sayısı 4'e yükseldi.

A+A-

Sur ilçesi Dicle Üniversitesi yerleşkesinde bulunan hafriyat ve molozların döküldüğü alanda bekleyen çevik kuvvet polislerinin aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk bilgilere göre 3 polis şehit oldu 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurları olay yerine gelen ambulanslarla Dicle Üniversitesi Hastaneleri acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgeye çok sayıda ambulansla birlikte polis ekipleri, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır Valiliği teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 3 polis memurunun şehit olduğu, 2'sinin ağır 3 polis memurunun ise yaralandığını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesindeki saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "İlimiz Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polisimizi taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı madde infilak ettirilmek suretiyle bombalı saldırı düzenlenmiştir. Meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 polis memurumuz şehit olmuş 2'si ağır olmak üzere 3 polis memurumuz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralı polislerimize ise acil şifalar dileriz. Menfur terör saldırısının aydınlatılması için çok yönlü olarak inceleme başlatılmıştır. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.