1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Diyarbakır Valisi Toprak: Dünya Çocukları Barış Köprüleri Kuruyor
Diyarbakır Valisi Toprak: Dünya Çocukları Barış Köprüleri Kuruyor

Diyarbakır Valisi Toprak: Dünya Çocukları Barış Köprüleri Kuruyor

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencilerin barış köprüleri kurduğunu söyledi. Toprak, "Bu şölen vasıtas...

A+A-

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencilerin barış köprüleri kurduğunu söyledi. Toprak, "Bu şölen vasıtasıyla gelen çocuklarımız birbirleriyle kaynaşıyorlar, birbirlerinin kültürlerini tanıyorlar, ülkemizi tanıyorlar. Sizler de kendi ülkelerinizin kültürlerini bizlerle paylaşıyorsunuz. Bu paylaşımlar neticesinde ülkeler arasında bir barış köprüsü kuruluyor.” dedi.

Bu yıl 10.'su düzenlenen Dünya Çocukları Kültür Şöleni Anadolu turneleri kapsamındaki Diyarbakır turnesine katılmak üzere Bosna Hersek, Gabon, Kenya gibi değişik ülkelerden gelen öğrenciler Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Öğrencilerin ziyaretlerine Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata, Dicle Koleji Müdürü Tuncay Şen ve öğrencilerin öğretmenleri de eşlik etti.

Samimi diyalogların yaşandığı ziyarette Vali Toprak; Merisa-(Bosna Hersek), Nadia-(Gabon), Robiş (Tacikistan), Ahmet (Kenya), Geylan ve Aiar-(Irak), Hüsni (Mısır) ve Leman (Azerbaycan) ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. Vali Toprak, Türkçe sevdalısı çocukları kutladı. Güzel Türkçeleriyle dikkatleri çeken öğrencilerin çok sayıda dil konuşabildiklerini öğrenen Vali Toprak’a, öğrenciler en kolay öğrenilen dilin Türkçe olduğunu belirtti.

Bu tür etkinliklerle Türkiye’nin tanıtılmasının gurur verici olduğunu kaydeden Vali Toprak, öğrenci ve Dünya Kültür Şöleni’ni düzenleyen öğretmenleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Dünya Çocukları Kültür Şöleni’nin dostluklara ve diyaloglara vesile olduğunu söyleyen Toprak, “Sizleri ülkemizde ve özellikle de Diyarbakır’da görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Sizlerle gururlandık, duygulandık. Bu şölen vasıtasıyla gelen çocuklarımız birbirleriyle kaynaşıyorlar, birbirlerinin kültürlerini tanıyorlar, ülkemizi tanıyorlar. Sizler de kendi ülkelerinizin kültürlerini bizlerle paylaşıyorsunuz. Bu paylaşımlar neticesinde ülkeler arasında bir barış köprüsü kuruluyor.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’da gerçekleştirilen etkinliğin özünde hoşgörü, tanıma ve sevginin yer aldığını ifade eden Toprak, bu güzellikler etrafında toplanılması gerektiğine dikkat çekti. Bu şekilde dünyada savaş, şiddet ve çatışma ortamının sona ereceğini dile getiren Toprak, şu şekilde sürdürdü: “Bu nedenle de yapılan bu şölenin, bu güzellikleri sağlamada çok önemli bir araç olduğunu düşünüyorum. Sizler, yaşadığınız ülkelerde öğreniminizi sürdürürken bunun yanında da türkülerinizle, şarkılarınızla, danslarınızla dünya barışına katkı sağladınız. Bunun için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Diyarbakır’ı gezin. Diyarbakır Çin Seddi’nden sonra en uzun surlara sahip kenttir. Ama Çin Seddi, günümüzde insanların yaşam yeri olma özelliğini taşımazken güzel Diyarbakır’ımızın nadide surları geçmişten günümüze bütün tarihsel ve kültürel öğeleri şehrimiz insanıyla içinde barındırmayı başarmıştır. Yani hem tarihsel bir mekan özelliğini barındırırken aynı anda da süregelen bir yaşam vardır Diyarbakır Surları’nda.”

Ziyaretin sonunda Vali Toprak, öğrencilere bazı hediyeler verdi, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.