1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır’da 8 bin asker kırsala indi
Diyarbakır’da 8 bin asker kırsala indi

Diyarbakır’da 8 bin asker kırsala indi

Diyarbakır’ın 3 ilçesinin 39 köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından 8 bin asker ve polis kırsal alana indi.

A+A-

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçesinin 39 köyünün dağlık ve ormanlık kesiminde faaliyet yürüten bölücü terör örgütü PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek için 8 bin güvenlik görevlisi bu sabah saatlerinde operasyon için kırsala girdi.

Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinden oluşan birlikler, gece ve sabah saatlerinden itibaren 7. Kolordu Komutanlığı'ndan havalanan kobra tipi helikopterlerle kırsal alana taşındı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda ayrıca yol güzergahlarına tuzaklanma ihtimaline karşı mayın ve el yapımı patlayıcı tespit etmek amacıyla arama tarama faaliyetine jammer araçlar eşliğinde başlandı. Yol üzerinde kurulan 30 ayrı uygulama noktasında sıkı güvenlik önlemleri sürüyor.

LİCE-BİNGÖL KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI!

Dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından 39 köy kırsalında başlayan operasyon nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice mevkii de yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yol üzerinde vatandaşlar, yol arama ve tarama faaliyetinin bitmesini bekliyor. 8 bin asker ve polisin katıldığı 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' hız kesemeden devam ediyor. Öte yandan, haber amacıyla gelen gazeteciler de bölgeye alınmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.