1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Diyarbakır'da dev operasyon
Diyarbakırda dev operasyon

Diyarbakır'da dev operasyon

Diyarbakır'ın kuzey bölgesinde esrar üretimi yapılan tarlalara yönelik geniş çaplı bir operasyonun başlatıldığı bildirildi!

A+A-

3 ilçe kırsalının birleştiği 6 köyde eş zamanlı düzenlenen operasyona bine yakın güvenlik görevlisi katılıyor. Jandarma ve polisin birlikte yaptığı operasyonla ilgili açıklama yapan valilik, bölgenin terör örgütünün denetiminde olduğunun altını çizdi. Açıklamada, "Lice ilçesi güneyinde ve Kocaköy ile Hani ilçelerinin arasında kalan bölgede bulunan 6 köyün civarındaki arazide ormanlık alanların içinde bulunan vadilerde, suç gruplarının denetiminde esrar üretimi yapılan alanlara yönelik operasyon başlatılmıştır." denildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice, Kocaköy ve Hani ilçeleri kırsalında, esrar üretimi yapılan tarlalara havadan ve karadan destek unsurlarıyla operasyon başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, Lice ilçesi güneyinde ve Kocaköy ile Hani ilçelerinin arasında kalan bölgede bulunan 6 köyün civarındaki arazide ormanlık alanların içinde bulunan vadilerde, suç gruplarının denetiminde esrar üretimi yapılan alanlara yönelik operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Operasyon öncesi Diyarbakır İl Jandarma İstihbarat ve KOM Şubesi'nin çalışmaları sonucu yasadışı ekim yapılan alanlarının teknik imkanlar kullanılarak belirlendiği belirtilen açıklamada, istihbari çalışmaya MİT Bölge Başkanlığı'nın da destek sağladığı ifade edildi. Elde edilen tüm istihbari bilgiler Jandarma Bölge Komutanlığı'nca değerlendirilerek tespit edilen alanlarda esrar üretmek maksadıyla örgütlü olarak ekilen alanlara yönelik olarak hava destekli operasyon planlandığı belirtilen açıklamada, "Operasyona Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Taburu, Silvan Jandarma Komando Alayı, Mardin Jandarma Özel Harekat Bölüğü, Geçici Köy Korucu operasyon timleri olmak üzere toplam 40 tim kuvvet katılmaktadır." İfadelerini yer verildi. Açıklamada, operasyona Jandarma Bölge Komutanlığı'nca taarruz helikopter kolu, 2 adet Skorsky tipi helikopter ile havadan, 13 adet kirpi ve 20 adet Kobra tipi zırhlı araçlar ile karadan destek sağladığı kaydedildi.

Operasyon ile ilgili tüm soruşturmanın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın narko-terör dosyası kapsamında talimatları doğrultusunda yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, operasyonda gerek güvenlik tedbirlerinde gerekse narkotik madde mücadelesinde olmak üzere toplam 800 personel görev aldığı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.