1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Diyarbakırlılar Kültür Şöleni’nde Bütün Renklerle Bir Araya Geldi
Diyarbakırlılar Kültür Şöleni’nde Bütün Renklerle Bir Araya Geldi

Diyarbakırlılar Kültür Şöleni’nde Bütün Renklerle Bir Araya Geldi

Diyarbakırlılar, dünyanın farklı ülkelerinden gelen onlarca farklı renkteki öğrenciyi bağrına bastı. Diyarbakır Atatürk Stat'ında düzenlenen Diyarbakı...

A+A-

Diyarbakırlılar, dünyanın farklı ülkelerinden gelen onlarca farklı renkteki öğrenciyi bağrına bastı.

Diyarbakır Atatürk Stat'ında düzenlenen Diyarbakır Dünya Kültür Şöleni'ne binlerce Diyarbakırlı katıldı. Kürtçe ve Türkçe türkülere eşlik eden Diyarbakırlılar öğrencileri ayakta alkışladı. Yaklaşık 20 bin kişilik stat dolarken, sahaya konulan 15 bin sandalyede yerlerini aldı. Mardin ve Batman gibi çevre illerden de gelen yüzlerce vatandaş şarkılara tempo tuttu.

Diyarbakır'daki işadamlarının sponsor olduğu Türkçe Olimpiyatları organizasyonunun Diyarbakır Dünya Kültür Şöleni büyük bir coşkuyla yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şölen Türkçe, Kürtçe, İngilizce yabancı ülkelerden gelen 70 öğrencinin yerel dillerinde söylediği parçalarla devam etti. Diyarbakır'da bir statta yapılan ilk şölen özelliğini taşıyan etkinliği iş dünyası ile bürokrasi de büyük ilgi gösterdi.

Şölene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Hamzaoğulları,Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ve Cuma İçten, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır vali yardımcıları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Diyarbakır'ın merkez ilçe kaymakamları, DİGİAD Başkanı Aladdin Korkutata'nın yanı sıra çok sayıda kurum amiri ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.

Şölende Kuzey Irak'ın Erbil kentinde Türk okullarında eğitim gören çocukların ana dilleri olan Kürtçe okuduğu şarkılar büyük alkış topladı. Tacikistanlı Gaveş'in 'Haydi Söyle', Erbilli Helwest'in söyledi Rında Min (Güzelim) parçasını Diyarbakırlılar ayakta alkışladı. Aileleriyle birlikte gelen çocuklarda kameralara yansıdı. Öğrencilerden Mehmet Ali Birand’ın da taklidini yapan öğrenci büyük beğeni topladı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.