1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Doç. Dr. Asan: Türkiye'nin Büyümesi İçin Kadınların Desteğine İhtiyacımız Var
Doç. Dr. Asan: Türkiyenin Büyümesi İçin Kadınların Desteğine İhtiyacımız Var

Doç. Dr. Asan: Türkiye'nin Büyümesi İçin Kadınların Desteğine İhtiyacımız Var

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Askın Asan, Türkiye’nin büyümesi için kadınların desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Askın Asan, Türkiye’nin büyümesi için kadınların desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜSİAD ve Dünya Bankası’nın ortaklığında düzenlenen 'Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma' konulu toplantı Bursa’da yapıldı. 'Adım Adım Anadolu' toplantı dizisinin dördüncüsü Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

        Toplantıda, kadınlar için iş fırsatları ele alındı. Program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Askın Asan, kadının ekonomik katılımı olmadan Türkiye’nin hedefine ulaşamayacağını dile getirdi. Asan, bu nedenle adım adım Anadolu’yu gezerek kadınların istihdama katmaya çalıştıklarını dile getirdi.

        “KADIN İŞ YAŞANTISINDAN SOYUTLANAMAZ”

        En büyük sıkıntının 'kadının rolü evin içinde çocuklarına baksın’ şeklindeki yanlış zihniyet algısı olduğuna dikkat çeken Asan, şu bilgileri verdi: “Kadın iş yaşantısından soyutlanamaz. Hem kariyerini yapabilir hem aile yaşamında kendi görevlerini de yürütebilir. Bizim amacımız öncelikle bu zihniyet gelişimi. Aileyi ve kadınları bilgilendirmek. Bazı yanlış bilgiler var. Mesela ‘kadın evinde otursa işsizlik sorunu kalmaz’ deniyor. Biz bilimsel verilerle böyle olmadığını anlatıyoruz. Türkiye’nin şuanda o kadar büyük ihtiyacı var ki belirlenen hedefe ulaşmak için 150 milyon dahi olsak hala herkese yetecek kadar iş var. Kadın çalıştığında kazandığı paranın büyük bir bölümü çocuklarının eğitimine gidiyor. Yani aileyi geliştiriyor, sağlam, ayakları üstünde duran hale getiriyor. Ekonomi gelişiyor. Bazı gelişmiş ülkelerde kadınların istihdama katılımları daha yüksek. Biz de büyümek isteyen bir ülkeyiz ve kadınların desteğine ihtiyacımız var.”

        “SORUNLARI TESPİT EDİP ANKARA’DA ÇÖZÜYORUZ”

        Yapılan toplantılarla kadınlara çağrı yapıldığını vurgulayan Asan, şöyle devam etti: “Yerelde sıkıntılarımız varsa bunları tanıyoruz, İş Kur kursuna katılmış, bir beceri öğrenmiş ya da kredi alıp iş kurmuş kadınlar gibi rol modellerle fikirler veriyoruz. Sorunları tespit ediyoruz, gittikten sonra da üstünde çalışıyoruz, mevzuat değişmesi gerekiyorsa onunla ilgili de çalışmamızı yapıyoruz.”

TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger ise Türkiye’de kadının çalışma hayatına katılımının oldukça düşük olduğunu kaydetti. Ger, şöyle konuştu: “Güçlü ekonomimizin koşutu olarak nedense kadınlar çalışma hayatı içinde yeterince yoklar. İşte biz bu proje ile bütün Anadolu’yu dolaşarak onların farkındalığını geliştirmeye çalışıyoruz. Uygun rol modelleri gösteriyoruz. Dileriz ki cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılında kadın ve erkeklerimiz eşit sayıda çalışma hayatında var olsunlar.”
CİHAN

Doç. Dr. Asan: Türkiye'nin büyümesi için kadınların desteğine ihtiyacımız var

Doç. Dr. Asan: Türkiye'nin büyümesi için kadınların desteğine ihtiyacımız var

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.