1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Doğaka’dan Kobi Ve Kooperatiflere 400 Bin Tl Hibe Yardımı
Doğaka’dan Kobi Ve Kooperatiflere 400 Bin Tl Hibe Yardımı

Doğaka’dan Kobi Ve Kooperatiflere 400 Bin Tl Hibe Yardımı

DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı bütçesinin 30 milyon TL olduğunu kaydederek," KOBİ’ler ve ticari esaslara göre faaliyet gösteren kooperatiflerin 40 bin liradan ile 400.

A+A-

DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı bütçesinin 30 milyon TL olduğunu kaydederek," KOBİ’ler ve ticari esaslara göre faaliyet gösteren kooperatiflerin 40 bin liradan ile 400 bin liraya kadar hibe yardımı alabildiğini ve program kapsamında son başvuru tarihinin 1 Mart 2013 olduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın “Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı” bilgilendirme toplantısı Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı bütçesinin 30 milyon TL olduğunu kaydederek, “Bu destek programına, bölgemizdeki tüm KOBİ’ler ve ticari esaslara göre faaliyet gösteren kooperatifler başvuru yapabilecek ve her bir proje için en az 40 bin TL ve en çok 400 bin TL’ye kadar hibe yardımı alabilecekler. Program kapsamında son başvuru tarihi 1 Mart 2013.”dedi.

Programın iki temel hedefinin bulunduğunu kaydeden Yıldız, “İlki Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan gelişmişlik göstergeleri doğrultusunda bölgemizde görece az gelişmiş ilçelerimizden gelen projelere öncelik vermek suretiyle bu ilçelerimizde üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak. Bu amaçla bu ilçelerimizden gelen proje başvurularına ilave puan verilecek. İkinci olarak ise bölgemizde mevcut işletmelerin araştırma ve geliştirmeye dayalı yeni ürün üretimleri ve yenilikçi üretim modelleri geliştirmesine katkı sağlanması. Marka ve patent hakkı alınmış yeni veya işlevselliği geliştirilmiş ürünlerin üretilmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması suretiyle ihracat potansiyelini geliştirecek projelere teşvik edici tedbirler alınması öngörüldü. Buna göre, bölge kalkınmasında sürükleyici rol oynayabilecek hedef sektörlerden alınacak başvurulara ilave puan verilecek olup Osmaniye ilinde yerfıstığı ve zeytincilik faaliyetlerine yönelik yenilikçi projeler ilave puanlarla desteklenecek. Ayrıca herhangi bir ilave puan öngörülmemiş olsa da çevresel anlamda maliyet oluşturan atıkların ekonomiye kazandırılmasına yönelik projeler de öncelikli olarak değerlendirilecek.” diye konuştu.

Toplantıya katılan Vali Celalettin Cerrah ise, verilecek olan proje desteğinden Osmaniye’nin en iyi şekilde faydalanması gerektiğini belirterek, “Osmaniye olarak proje yapmaya daha çok önem vermeliyiz. Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programında verilecek olan 30 milyon TL büyük çoğunluğunu, yapacağımız projelerle Osmaniye olarak biz almalıyız. Bunun için öncelikle iyi projeler yapmamız gerekiyor.”dedi.

Vali Cerrah, Hatay ve Kahramanmaraş illerinin eski iller olduğunu ve Osmaniye’nin yeni bir il olması sebebiyle proje yapmada bu illere nazaran deneyimsiz olduğunu da ifade ederek, “Geçmişte verilen desteklerden bugüne kadar çok az faydalanabildik. Bu konuda Odalarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza önemli görevler düşüyor. Osmaniye Valisi olarak, DOĞAKA’daki uzman arkadaşlarımızı size yönlendirmek suretiyle projenin yapılması konusunda detaylı bilgi edinmeniz için her türlü desteği vereceğim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından DOĞAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Erdal İlbay, Mali Destek Programı Başvuru Eğitimi konulu sunumunu gerçekleştirdi. Son başvuru tarihi 1 Mart 2013, saat 17.00 olan program hakkında ayrıntılı bilgiye www.dogaka.gov.tr adresinde yayınlanan başvuru rehberinden ulaşılabileceği kaydedildi.
CİHAN

DOĞAKA’dan KOBİ ve kooperatiflere 400 bin TL hibe yardımı

DOĞAKA’dan KOBİ ve kooperatiflere 400 bin TL hibe yardımı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.