1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Doğalgaz ve elektriğe zam yok
Doğalgaz ve elektriğe zam yok

Doğalgaz ve elektriğe zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) tarafından düzenlenen “Elektrik perakende satış sektörünün geleceği' sempozyumuna katıldı.

A+A-

Bakan Alaboyun, serbest bırakılan Türk işçileri konusunda, "Biliyorsunuz 16 tane işçimiz Irak'ta tutsak olarak tutluyordu. Bu sabah onun sevinçli haberini aldık, 16'sı da serbest bırakıldı. Geçmişten bu tür sorunları bu coğrafyada çok yaşadık. Biliyorsunuz dışişleri mensuplarımızda uzun süre IŞİD elinde tutuldu ve yoğun çabalar sonucunda onlar bırakıldı. Şu an ilgili birimlerimiz bununla ilgili yoğun çaba içerisinde Türkiye'ye sağ salim getirilmeleri ve ailelerine kavuşturulmaları konusunda…' dedi.

"ELİMİZDEKİ VERİLER VE MALİYETLER AÇISINDA YAKIN BİR GELECEKTE BİR ZAM ÖNGÖRMÜYORUZ'

Ali Rıza Alaboyun, doğalgaz ve elektrik zammı konusunda, "Serbest piyasa ekonomisi şartları içerisinde fiyatlar yükselebilecek de, alçalabilecek de. Ama mevcut elimizdeki veriler ve maliyetler açısında yakın bir gelecekte bir zam öngörmüyoruz. Serbest piyasa ekonomisi çok önemli petrol fiyatlarına bağlı olarak, doğalgaz fiyatlarımız da üçer aylık dönemlerde yenilenmesi söz konusu. Bundan kaynaklanan fiyat indirimi de olabilir, dolar ve piyasadaki şartlara göre fiyat artışı da olabilir. Artık serbest rekabet ortamında bunu değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum' diye konuştu.

'SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA DAHA ÖNCE ENERJİ İLE İLGİLİ BİRÇOK SPEKÜLASYONLAR YAPILDI'

Bakan Alaboyun seçim güvenliği konusunda da değerlendirmelerde bulunarak şunları kaydetti:

"Seçim güvenliği konusunda daha önce enerji ile ilgili birçok spekülasyonlar yapıldı. Benzer şeylere meydan vermemek için bir çaba içerisindeyiz. Bunu da mümkün olduğu kadar sizlerle paylaşıyoruz. Seçimlere bir hafta kala tamamen bakım onarım ekiplerinin izinlerini kaldırıyoruz. Onlar yoğun bir çaba içerisinde elektriğin seçim güvenliği açısından çaba sarf ediyorlar'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.