1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Doğu Anadolu Tarım Fuarı Erzurum'da Açıldı
Doğu Anadolu Tarım Fuarı Erzurumda Açıldı

Doğu Anadolu Tarım Fuarı Erzurum'da Açıldı

Erzurum'da bu yıl 5'inci düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Fuarı törenle açıldı. Fuarda 35 şehirden 100'ü aşkın firma yer alıyor.

A+A-

Erzurum'da bu yıl 5'inci düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Fuarı törenle açıldı. Fuarda 35 şehirden 100'ü aşkın firma yer alıyor. Atlas Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Doğu Anadolu Tarım Fuarı'nda tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik işletmeler ürün ve üretimlerini sergiledi. 6-9 Haziran tarihleri arasında açık bulunacak olan fuarda 35 firma mal ve hizmetlerinin tanıtım ve satışını gerçekleştirecek.

Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile Atlas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun tarafından açılışı gerçekleştirilen fuara çok sayıda çiftçi ve besici katıldı. Açılış sonrası Erzurum erkek halk oyunları ekibi kısa bar gösterisi sundu.

ÇİFTÇİ TEKNOLOJİYLE BULUŞMALI

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçinin teknoloji ile buluşmasını önemsediklerini ifade etti. Kutlu, bu amaçla yurtiçi ve dışındaki tarım fuarlarına katıldıklarını dile getirdi. Ülkenin sosyo- ekonomik kalkınmasının bilinçli, eğitimli ve teknolojik imkanları kullanan çiftçiler ile mümkün olabileceğine işaret eden Kutlu,"Tarım Kredi Kooperatifleri olarak yurtiçi ve yurt dışında son 4 yılda 140'dan fazla tarım fuarına katıldık. Teknolojinin çiftçiyle buluşturulması çok önemli. Zor şartlarda üretim yapan çiftçinin teknolojiyi üretimde kullanmasını ve bu fuarlara katılmasına önem veriyoruz." dedi.

KATILIM HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Atlas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun ise Erzurum'da bu yıl 5'incisini düzenledikleri fuara Erzurum'dan, bölge illerinden ve ülke genelinden katılan firma sayısında önceki yıllara göre artış olmasının sevindirici oludğunu dile getirdi. Atasagun, amaçlarının söz konusu fuarı uluslararası hale getirerek, çevre ülkelerden katılım sağlamak olduğuna işaret ederek,"Fuarımıza katılan firma ve vatandaş sayısı her geçen yıl artıyor. Amacımız önümüzdeki yıllarda bölge ülkelerinden üretici firmaları da fuara katılımlarının sağlanmasını temin etmek." diye konuştu. CİHAN

Doğu Anadolu Tarım Fuarı Erzurum'da açıldı

Doğu Anadolu Tarım Fuarı Erzurum'da açıldı

Doğu Anadolu Tarım Fuarı Erzurum'da açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.