1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğu-batı Kardeşliği Projesi İle Gençler Tatil Yapıp İngilizce Öğrenecek
Doğu-batı Kardeşliği Projesi İle Gençler Tatil Yapıp İngilizce Öğrenecek

Doğu-batı Kardeşliği Projesi İle Gençler Tatil Yapıp İngilizce Öğrenecek

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlerle Doğu-Batı Kardeşliği Projesi'nde gençler hem tatil yapacak hem de İngilizce eğitimi alacak.

A+A-

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlerle Doğu-Batı Kardeşliği Projesi'nde gençler hem tatil yapacak hem de İngilizce eğitimi alacak.

Samsun ile Adıyaman Gençlik Merkezi Müdürlüklerinin iş birliğinde yürütülen Doğu-Batı Kardeşliği ve İngilizce Yaz Kursu Projesi kapsamında 75’i kız olmak üzere 184 genç Samsun’a geldi. Projenin uygulayıcılığını üstlenen Samsun Gençlik Merkezleri Müdürü Murat Öztürk, etkinliğe katılan gençlerin derslerinde başarılı olmuş Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesinin 9, 10, 11’inci sınıflarında okuyan öğrenciler olduğunu söyledi.

Yapılan projenin doğu ve batıda yaşayan çocukların kaynaşmalarına büyük katkı sağlayacağını hatırlatan Öztürk, “Bizim projedeki amacımız, sürdürebilir bir etkinlik yapmak bu sebeple buraya kampa gelen öğrencileri lider gençler olmaları için ilerleyen yıllarda daha başka etkinliklerde bir araya getirerek donanımlı milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek. Bu program söz konusu amacın ilk ayak etkinliği diyebiliriz. Çünkü Bakanımız Suat Kılıç’ın en çok üzerinde durduğu ve bizlerden istediği projelerin sürdürülebilir olmasıydı." dedi. Daha önce Adıyaman’ın en kırsal bölgelerinden bir tanesinde öğretmenlik yaptığını anlatan Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "Orada sahip çıktığımız öğrencilerden 6 tanesi bugün üniversiteyi bitirerek meslek sahibi oldular. Yani biz yetkililer olarak ‘yer üstü kaynaklarımız olan’ gençlerimize sahip çıkarsak onlar da emeklerin karşılığını boşa çıkarmıyorlar. Gençlik Merkezi Müdürlüğü olarak, ilkini düzenlediğimiz yaz kursu ve kaynaşma projesi kapsamında gençlerimizi yaklaşık bir ay boyunca kentimizde misafir edeceğiz. Öğleden önce kentin tarihi, doğal ve kültürel yerlerini gezecek olan gençlerimiz öğleden sonrada Canik Başarı Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi alacaklar. Burada dostluklar kurup illerine geri dönecek olan geçler ilerleyen zamanlarda bir meslek sahibi olduğunda belki Samsun’a geri gelecek hatta kentimizin birer fahri turizm elçileri olacaklar.”

İlk gün misafir öğrenciler Bandırma Vapuru, hayvanat bahçesi, Amazon Adası gibi kentin önde gelen turizm alanlarını Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla gezdi. Murat Öztürk, iş adamları dernekleri ve diğer STK’larla kaynaşma toplantıları yapmak için girişimlerde bulunduklarını, bazı iş adamlarının öğrencilere bir kafede dondurma ısmarlamak gibi tekliflerde bulunmalarının kendilerini sevindirdiğini ifade etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.