1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. DOĞUBEYAZIT'IN BUHARLAŞAN TIRLARI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

DOĞUBEYAZIT'IN BUHARLAŞAN TIRLARI

A+A-

DOĞUBEYAZIT'IN BUHARLAŞAN TIRLARI

YİNE DOĞUBEYAZIT - YİNE SIR OLAN TIRLAR

- DOĞUBEYAZIT'TA PKK VURGUNU -

ÜMİDİM SİZLERSİNİZ!..

 

Canımdan çok sevdiğim devletim, her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış ülkem, ülkemin 'CUMHUR'u Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, Saygıdeğer Başbakanım Binali Yıldırım, kalbi vatan aşkı ile dolu 15 Temmuz'un kahraman askerleri, polisleri, gümrükçüleri, bürokratları, Allah aşkına neler oluyor yine Doğubeyazıt'ta...?

İNANIN ONDAN SORUYORUM..

Sakın yanlış anlamayın, sadece ve sadece bu ülkenin sevdalısı, rahmetli babacığımın yetiştirdiği, eğitim gönüllüsü bir vatan evladı olarak sesleniyorum size. Kimdir binlerce hayalet tırı ülkeme sokanlar, nerede bu tırlar, içlerinde neler vardır bu tırların? Bu tırlar Doğubeyazıt'tan nasıl gelir? Niye geçer? Kim izin verir bu tırların düğün konvoyu gibi geçmesine? Sevgili 'Uzun Adam' haberiniz var mı bu olaydan...? Bazen hani diyorsunuz ya 'Ben bazı konularda yalnız kalıyorum, yalnız mücadele ediyorum' diye inanın ondan soruyorum...

BAKIN SEVGİLİ CUMHURBAŞKANIM

Bakın sevgili Cumhurbaşkanım bu ilk değil! Gümrüklerimizin önemli kapılarından olan Doğubeyazıt'ta yıllar önce aynı şekilde binlerce tır yine ülkeme girip adeta buhar olmuştu.. 19 OCAK 2011 günlü yazımda 'İŞTE DOĞUBEYAZIT GÜMRÜKLERİYLE İLGİLİ MÜTHİŞ İDDİALAR' başlığı ile yazdığım yazıda kamuoyu ile bu haberi görevim icabı paylaşmıştım.

Yazım 'etki haber' adlı sitemde yayınlandığında birçok kişi bu yazımdan dolayı beni hedef almış, rahatsız olmuş hatta Sayın Cumhurbaşkanım beni savcılığa şikâyet etmişlerdi. Niye rahatsız olmuşlardı bu kişiler, ne beklentileri vardı o buharlaşan tırlardan ya da neler kazanmışlardı o tırların geçişlerinden... Hep ukte kaldı bu soruların cevapları içimde.. Bakın neler yazmıştım o tarihte ülkeme giren o tırlarla ilgili...

YIL 2011 19 OCAK  İŞTE O YAZIM:

-İŞTE DOĞUBEYAZIT GÜMRÜKLERİYLE İLGİLİ MÜTHİŞ İDDİALAR-

Değerli okurlarım, sizlerin de izniyle bu yazımı görevlerini yapacağı yerde deri koltuklarının içine gömülmüş; iftira atmanın günahını sırtına yüklenecek kadar insanlıktan uzaklaşmış ama günleri sayılı olduğunu düşündüğüm Gümrük Müsteşarlığı’ndaki bazı üst düzey yetkililere hitaben yazmak istiyorum. Yazımı büyük harfle yazacağım. Büyük harflerle yazacağım ki;  ‘İstanbul Gümrüklerini yazarken haksız kazanç sağlayıp yazının devamını getirmedi’ diyen bazı sözde yetkililer iyice görsün okusun!. Onlara buradan bir de nasihatım var. Bakın, bu yazımı iyice okuyun. Okuyun ki p…larınızı kaldırıp yolsuzluk iddialarının üzerine gidin.  İstanbul Gümrükleri’ndeki gibi bu işi Sayın Hayati Yazıcı’ya bırakmayın. Gidin işinizi kendiniz yapın!!’

Doğubeyazıt’ta Büyük İddialar

Sevgili www.etkihaber.com okuyucuları, çok değerli yol arkadaşlarım.. Gümrüklerle ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. İşte İstanbul Gümrükleri’nden sonra bir büyük iddia da Doğubeyazıt’taki gümrüklerle ilgili.. İddiaların sahibi ise, tabii ki bende ilelebet sır kalacak tıpkı daha öncekilerde olduğu gibi..

Sözü fazla uzatmadan ve görmeyen gözlere büyük harfle yazarak İstanbul - Doğubayazıt Gümrükleri ile ilgili bana ulaşan iddiaları aynen sizlerle paylaşıyorum:

“DOĞUBEYAZIT GÜMRÜKLERİ VE ANTREPOLARINDA YAPILAN KAÇAKÇILIK TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KAÇAKÇILIK OLAYIDIR!!

SAYIN ÜSTADIM;

MERHABA BEN ÖZEL BİR FİRMADA DIŞ TİCARET UZMANIYIM. 10 YIL BOYUNCA İSTANBUL'DA BULUNAN TÜM GÜMRÜKLERDE İŞ TAKİBİ YAPTIM. GÜMRÜKTE YAPILAN HEMEN HEMEN BÜTÜN İŞLEMLERİN İÇERİĞİNE VE ÇALIŞMALARINA VAKIFIM.

ETKİ HABER'DE Kİ YAZILARINIZDAN SONRA, İSTANBUL GÜMRÜKLERİNDE BAŞLATILAN OPERASYONUN DİĞER GÜMRÜKLERDE DE TEMİZLİK İÇİN BİR ÖN ÇALIŞMA OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM.

ÜSTADIM; TÜRKİYE'DE ASIL GÜMRÜK KAÇAKÇILIĞININ YAPILDIĞI YERİN DOĞUBEYAZID OLDUĞUNU GÖZLEMLERİMLE SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

GÜRBULAK SINIR KAPISI’NDA DEĞİL DE 60 KM. İÇERİDE BULUNAN DOĞUBEYAZID'DA BUGÜN İÇİN ÇOK SAYIDA ANTREPO GÜMRÜK HİZMETİ VERMEKTEDİR.

ŞİMDİ BU ANTREPOLARDA OYUNCAK, HIRDAVAT, ELEKTRİK, TEKSTİL MALZEMELERİ İRAN ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE BAŞKA İSİMLERLE YANİ SALLAMA SİSTEMİYLE SERBEST DOLAŞIMA SOKULMAKTADIR. (SÖZ KONUSU MALLARDA YA GÖZETİM YA DENETİM VEYA DAMPİNG VAR!)

SİSTEMİN İŞLEYİŞİ İSE;  ÇİN, SİNGAPUR, DUBAİ VE HONGKONG'TAN GELEN MALLAR İRAN'IN BENDER ABBAS LİMANI’NA İNİYOR. ORADAN KARAYOLU NAKLİYESİ İLE TÜRKİYE'NİN SINIR İLİ OLAN BAZERGAN’A GETİRTİLİYOR. BURADAN MALLAR DEPOLARDA VEYA ARAÇ ÜZERİNDE DEĞİŞTİRİLİYOR. ANTREPOLARA GELEN MALLAR SALLAMA SİSTEMLE VEYA GTİP DEĞİŞİKLİKLERİ İLE TÜRKİYE GİRİŞ YAPILIYOR!.

İSTOÇ’TA DOĞUBEYAZIT FİRMASI

ŞUAN İSTANBUL İSTOÇ'TA 20'NİN ÜZERİNDE DOĞUBEYAZIT FİRMASI SON 2 YILDIR İŞYERİ AÇMIŞ BULUNMAKTADIR. YAPILAN TEK İŞLEM, KAÇAK MALLARIN TÜM TÜRKİYE'YE YAYILMASI İÇİN FAALİYET GÖSTERMEK. AMACIM BİR FİRMAYI VEYA ŞAHSI ŞİKÂYET ETMEK VEYA İHBAR ETMEK DEĞİLDİR. SÖZ KONUSU OLAN KAÇAKÇILIK SİSTEMİNİN ÇÖZÜLMESİ VE HERKESİN GÜMRÜKLERDE EŞİT VE TARAFSIZ BİR ŞEKİLDE İŞLEM YAPMASI İÇİN ORTAM OLUŞTURULMASIDIR.

ÜSTADIM;

DOĞUBEYAZIT'DA GÜMRÜKÇÜ SIFATIMLA JANDARMA’DA BİRÇOK KAÇAKÇILIK OLAYINDA FAYDAM DOKUNDU. GERÇİ JANDARMA KAÇAKÇILIĞI SADECE ÇAY, SİGARA VEYA ŞEKER KAÇAKÇILIĞI OLARAK BİLİYOR. KOMUTANLARA BU KAÇAKÇILIĞIN BASİT OLDUĞUNU, ASIL KAÇAKÇILIĞIN DAMPİNG VEYA GÖZETİMLİ MALLARIN GÜMRÜĞE BAŞKA GTİP OLARAK BEYAN EDİLEREK ÇEKİLDİĞİNİ ANLATTIM. ÖRNEK VERDİM. (ŞERİT METRE TONU 8000 USD/TON OLDUĞUNU BİR KONTEYNIRDA 24 TON GELİYOR X8: 192000 USD İÇİN VERGİ 48000 USD YAPIYOR. FİRMA BUNU BAŞKA BİR İSİMLE 3 VEYA 4000 DOLAR VERGİ ÖDEYEREK GEÇİRİYOR) TABİİ ŞAŞIRDILAR AMA BÖLGENİN HASSAS BİR YER OLDUĞUNU, MÜDAHALE EDEMİYECEKLERİNİ, KOMUTANLARA DİĞER BÜYÜK GÜMRÜK OLAYLARINI ANLATTIĞIMDA DA KENDİLERİNİ İLGİLENDİRMEDİKLERİNİ, BU İŞİN GÜMRÜK KAÇAĞIN İŞİ OLDUĞUNU BEYAN EDİYORLARDI..

ŞUAN İÇİN BENİM ÖNGÖRÜM, DOĞUBEYAZIT GÜMRÜK KAÇAKÇILIĞI TÜRKİYE İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE OLDUĞUDUR. OLAY SADECE VERGİSEL VEYA MALİ KAYIPLAR OLARAK DEĞİL; ULUSAL GÜVENLİK BOYUTUYLA DA DEĞERLENDİRİLMELİDİR. (DOĞUBEYAZIT PKK ZİHNİYETİNDE SERHAT İLLERİNİN BAŞKENTİ OLARAK ANILIR)

İNŞALLAH KONUYLA İLGİLİ OLARAK BİR ÇALIŞMA BAŞLATIRSINIZ. BU DOĞUBEYAZIT GÜMRÜKLERİYLE İLGİLİ ELİNİZDE BAŞKA VERİLERİN DE OLDUĞUNU TAHMİN EDEBİLİYORUM ve İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM”

İşte sevgili yol arkadaşlarım, Türkiye’nin bir ucundaki gümrük kapısıyla daha yeni yolsuzluk soruşturması geçiren diğer bir uçtaki İstanbul Gümrükleri bağlantılı müthiş yolsuzluk iddiaları böyle.. Gazeteci olarak ben görevimi yine yerine getirdim her zaman ki gibi.. Yazımı da büyük harflerle yazdım ki, görmeyen gözler görsün diye. Şimdi arkama yaslanıp izleyeceğim ve bakalım o masada oturan yetkili işini mi yapacak, yoksa işini yine Gümrüklerden Sorumlu Bakan Sayın Yazıcı’ya ya da Sayın Müsteşar Altunyaldız’a mı yaptıracak? Ya da olmadı yine bana b.. mu atacak takipteyim bilginiz ola…

............................................................................................................

 

GELELİM 2017’YE...

Gelelim 2017'ye Doğubeyazıt'ta sular durulmuş mu? Hayır..! Sular daha sert, daha kıvrak ve gizemli akmaya devam ediyor. Nasıl mı?  Doğubeyazıt Gümrüğüyle ilgili ihbarlar sonucu, Doğubeyazıt Gümrüklerinin denetimindeki antrepolardaki iddiaları araştırmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilir. Müfettişler uzun süren araştırma ve incelemeleri sonrasında antrepolara tırlarla gelen eşyaların kamera kayıtlarının olmadığını ya da silindiğini, gelen eşyaların sadece evraklar üzerinden yapıldığını belirlerler. Müfettişler raporlarında acil olarak olaylarda ihmali gözüken gümrük görevlileri hakkında işlem yapılması gerektiğini ve eşyaların neler olduğunun araştırılması gerektiğini raporlarına yazarlar. 

PKK KAYNAK SAĞLIYOR!

Devam edelim müfettişlerin raporlarına.. Daha doğrusu müfettişlerin yazdığı raporun en can alıcı satırlarına.. Müfettişler Doğubeyazıt’tan ülkeye giren tırların 1000.. Evet yanlış okumadınız 1000 adet olabileceğini ve işin arkasında çocuk katili PKK'nın olma ihtimalinin yüksek olduğunu raporlarına yazarlar. Yalnız bununla bitmiyor skandallar zinciri... Benim duyduklarım da var onları da aktarayım sizlere...

'DOĞUBEYAZIT GÜMRÜĞÜ’NDE ÇALIŞAN BİR ÇALIŞANINDA İSTANBUL’DA GÜMRÜK İŞLEMLERİ YAPAN EŞİNİN BİR AYAĞININ DA BU GÜMRÜKTE OLDUĞU İDDİALARIN ARASINDADIR.'

Eğer bu olayın üzerine ciddiyetle gidilecekse ki aldığım duyumlara göre, iki bakanlık bizzat bu konuyla ilgileniyor. Bu iddia da araştırılmalıdır. (Müfettişlerin yapmış olduğu bu çalışma, şuanda görevde olan Gürbulak Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürü Osman Bölükbaşı Dara’nın dönemine ait değildir. Yani öncesine aittir.)

İşin özeti sevgili Cumhurbaşkanım, Başbakanım ve diğer sayın yetkililer bu gümrüğümüzde 2011 yılından bu yana değişen hiçbir şeyin olmadığıdır. 2011 yılında kaybettiğim ümidimi 2017 yılında kazanmak istiyorum. Ümidim kim midir? Şuan görevlerinin başında olan başta Cumhurbaşkanım, Başbakanım ve ülkesini seven namuslu bürokratlardır. Güzel haberlerinizi köşeme taşımak için sabırsızlıkla bekliyorum.

Allah yardımcınız olsun!..

YAZARDAN SON DAKİKA NOTUDUR!!

İFTİRA VE KUMPASA TÜRK ADALETİ’NDEN TOKAT GİBİ KARAR

9 YILI AŞKIN BİR SÜREDİR YAYIN HAYATINI SÜRDÜREN, BASIN ETİK VE AHLAK İLKELERİNDEN ASLA AYRILMAYAN www.etkihaber.com SİTEMİZİN, TELEFONLARINI VE FAKSINI DİNLEYEN KUMPASCILARA CEVAP TÜRK YARGISI’NDAN GELDİ. BU KONUYLA İLGİLİ OLARAK YENİ YAZIM İLERLEYEN GÜNLERDE... BEKLEYİN!..

(BU KUMPASIN İÇİNDE HANGİ GÜMRÜK ÜST DÜZEY BÜROKRATI VAR?)

img010-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum