1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Doktor Raporları Savcılığın 'Yok' Dediği Cinsel Tacizi Ortaya Koydu
Doktor Raporları Savcılığın Yok Dediği Cinsel Tacizi Ortaya Koydu

Doktor Raporları Savcılığın 'Yok' Dediği Cinsel Tacizi Ortaya Koydu

Belçika’da bir anaokul öğretmeni tarafından küçük yaştaki Faslı ve Türk öğrencilere cinsel istismar skandalında şok gelişme yaşandı.

A+A-

Belçika’da bir anaokul öğretmeni tarafından küçük yaştaki Faslı ve Türk öğrencilere cinsel istismar skandalında şok gelişme yaşandı. Savcılık ‘‘İlk etapta objektif bir bulguya rastlanılmadı’’ derken, CİHAN mağdur ailelerin çocuklarına cinsel tacizde bulunulduğuna dair doktor raporlarına ulaştı.

Belçika’da yaşları 3 ila 4 arasında değişen ve anaokul birinci sınıfa giden göçmen öğrencilerine yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiaları doktor raporlarıyla belgelendi. Bir haftadır Belçika kamuoyunda çalkantılara neden olan çocuklara yönelik insanlık dışı muamelelerin yapıldığı iddia ediliyordu. ‘De Blokkendoos’ isimli anaokulda görev yapan ve 24 yaşında olduğu iddia edilen Belçikalı bir bayan öğretmenin anaokul birinci sınıf öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Fas ve Türk öğrencilerin ağırlıkta olduğu okulda birisi Türk diğerleri Faslı olmak üzere toplam altı öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyordu. Skandalın duyulmasının ardından öfkeli aileler protesto gösterilerinde bulunurken, söz konusu öğretmenin vazifesi soruşturmanın selameti gerekçesi ile askıya alındı. Anvers Kraliyet Savcılığı Sözcüsü Stephanie Chome, kendilerine şuana kadar sadece iki suç duyurusunun bulunulduğunu ve ilk incelemelerde iddia edilen suçun gerçekliğine dair herhangi ‘somut bir somut’ bulguya rastlamadıklarını belirtti.

SAVCILIK ‘YOK’ DİYOR, RAPORLAR ‘VAR’ DİYOR

Savcılık ‘henüz somut bulgu yok’ demesine karşın Cihan Haber Ajansı, her ikisi 2009 doğumlu birisi kız diğer erkek çocuğun cinsel tacize uğradığını ortaya koyan doktor raporlarına ulaştı. Skandalın patlak vermesinin ardından 19 Haziran 2013 tarihli doktor raporunda üç buçuk yaşındaki kız çocuğu için ‘‘Klinik olarak tespitimiz vajinada tahriş olmasına karşın kızlık zararının bozulmamış olduğu yönündedir.’’ denildi. Dört yaşındaki erkek çocuk için alınan 18 Haziran 2013 tarihli doktor raporunda da çocuğun cinsel tacize uğradığına dair ayrıntılı ve açık ifadeler yer aldı. ‘Fiziki Şiddette Tıbbı Rapor’unda doktorun tespiti şu şekilde: ‘‘ X (ismi), muayene sırasında oldukça tedirgin ve korkuyor, iç çamaşırını çıkartmak istemiyor. Daha önceleri muayene olmaktan hiç çekinmezdi. Psikolojik travma yaşadığına dair belirtiler mevcut. Sessiz ve içe kapanık.’’

RAPORDA TÜYLER ÜRPERTEN İFADELER

Raporda yansıyan bir diğer çarpıcı tespit: ‘‘X (ismi), annesine okulda öğretmeni tarafından sıkça darp edildiğini söyledi. Özellikle bacaklarına ve karın altına vurulmuş." Raporda arıca cinsel taciz olayının hangi bölgelere ve nasıl yapıldığına dair ayrıntılı ifadeler yer aldı. Birkaç ay boyunca bu vakaların yaşandığını, okulda olanları evde anlatmaması için öğretmeninin X’in boğazını sıkarak tehdit ettiği de raporda yer aldı.

‘KONUŞURSANIZ, ÇOCUĞU ELİNİZDEN ALIRIZ’ TEHDİDİ

Öte yandan birçok mağdur aileler okul idaresi ve yetkililer tarafından konuştukları ya da doktor raporlarını paylaştıkları takdirde çocuklarının ellerinden alınacağı endişesini taşıyor. Cihan’a konuşan mağdur aile yakınları ‘çocuklarınıza sahip çıkamıyorsunuz’ diyerek ellerinden alınıp, Gençlik Dairelerine yerleştirilmekle tehdit edildiklerini iddia ediyor. Aralarında Türklerin de olduğu hiçbir mağdur ailenin, korkunç iddialara dair ne lehte ne aleyhte hiçbir açıklamada bulunmaması dikkat çekici bulunuyor. CİHAN

Doktor raporları savcılığın 'yok' dediği cinsel tacizi ortaya koydu

Doktor raporları savcılığın 'yok' dediği cinsel tacizi ortaya koydu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.