1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dokuz Sele Deresi Islahında İhale Tarihi Belli Oldu
Dokuz Sele Deresi Islahında İhale Tarihi Belli Oldu

Dokuz Sele Deresi Islahında İhale Tarihi Belli Oldu

Uşak Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri tarafından Dokuz Sele Deresi Islahı için önemli bir adım daha atılacak.

A+A-

Uşak Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri tarafından Dokuz Sele Deresi Islahı için önemli bir adım daha atılacak. Buna göre Uşak Belediyesi ile imzalanan protokole istinaden belediyenin gerçekleştirdiği kamulaştırma ve yıkım işlerinin ardından Devlet Su İşleri sorumluluğunda bulunan derenin ıslahı için ihale tarihi belli oldu. 27 Haziran 2013 tarihinde saat 10:30 da gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Mahallesi Orhan Dengiz Bulvarı DSİ 23. Şube Müdürlüğü’nde gerçekleşecek ihalenin ardından kent içinden geçen 8 kilometrelik Dokuz Sele Deresi’nin başlangıcı için düğmeye basılacak. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, projede önemli bir adımın daha atılacak olmasının heyecanını yaşadıklarını söyledi. Dereni ıslahının başından bu yana önemsediklerini anlatan Başkan Erdoğan, " İlimizin güzelleşmesi ve gelişmesi adına Uşak Belediyesi olarak her türlü çalışmaların içinde bulunuyoruz. İlimizin güzelleşmesi adına yaptığımız birçok projenin ardından DSİ ile başladığımız Dokuz Sele Islahı Projesi’nde de önemli bir aşamaya gelindi. Bu ilimizin daha iyi hale gelmesinde önemli bir aşamadır” dedi. Projenin belediye ile ilgili kısmını bitirdiklerine dikkat çeken Erdoğan, bundan sonraki aşamasında ihaleyi beklediklerine dikkat çekti. Projenin sona ermesi ile birlikte kent içinden örnek bir derenin geçeceğine vurgu yapan Erdoğan, " Dokuz Sele Deresi ilimiz için önemli derelerden birisi olup önem verdiğimiz yerlerden birisidir. Derenin tamamen ıslahının bitmesi ile dikkat edilecek ve beğenilecek alanlar ortaya çıkacaktır. Biz projede bu aşamaya gelinmesinden oldukça mutluyuz” ifadesini kullandı. Başkan Erdoğan ıslahın bitirilmesinden sonra kentsel dönüşümde de güzel bir durum olacağını sözlerine ekledi.

Önemli bir aşamaya geçildi

Dokuz Sele Deresi’nin kentin merkezinden geçtiğini ve bu nedenle güzelleştirildiğinde emsalsiz alanların oluşabileceğini ifade eden Başkan Ali Erdoğan, " Deremiz kent merkezinden geçiyor olmasına rağmen hafızalarda kötü bir imaj bırakmış bir yerdi. Yer yer üstü kapatılan derenin kesinlikle düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi gerekiyordu. Bu bağlamda biz belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazır olduk. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız çalışmanın ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı DSİ ile imzaladığımız protokol gereği ıslah projesinde derenin üstünde bulunan bütün yapı ve donelerin yıkılması ve kaldırılması işini biz üstlendik. Kısa sürede ekiplerimiz özverili çalışma ile işlemi gerçekleştirdi. Şimdi ise derenin ıslahı için DSİ ihaleye çıkıyor. 27 Haziran 2013 günü gerçekleştirilecek ihale ile 8 kilometrelik bir ıslah gerçekleşecek. Islah 500 iş gününde bitirilecek. Bitmesi ile kent merkezinde örnek alanların ortaya çıkacağına inanıyorum. Kentin imajını düzeltmek için yaptığımız çalışmalara böyle bir projeye ortak olarak katkıda bulunmak bizleri mutlu etmiştir. projenin sona ermesi ile kentin güzel alanları ortaya çıkacak ve insanlarımızın beğeneceği bir dere olacaktır. Ayrıca kentsel dönüşüme de ıslah projesinden sonra güzellik olarak önemli bir katkı sağlanacaktır. Biz bu konuda emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.