1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLAR REKOR KIRDI!
DOLAR REKOR KIRDI!

DOLAR REKOR KIRDI!

Dolar Tarihi Rekora Koşuyor... 1.9220'yi Aşarak Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Çıktı!!

A+A-

Dolar, Fed'in yıl bitmeden tahvil alımlarını azaltabileceğini açıklamasının ardından 1,9220'yi aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Türk Lirası da sert değer kaybetti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisindeki büyümenin, bankanın tahvil alımlarının hızını bu yıl düşürülebilmesine izin verecek kadar güçlü olduğunu söylemesi ardından TL güne sert değer kaybı ile başladı.

Dün akşam saatlerinde 1,8825/1,8828 seviyesinde işlem gören dolar/TL bu sabah 1,9150 TL'ye kadar yükseldi!

Gün içerisinde yükselişine devam eden dolar, 1,92 liraya yükseldi. Dolar böylelikle Aralık 2011'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

TL'nin tarihi rekor seviyelerine yaklaşmasının ardından Merkez Bankası bugünü 'istisnai gün' olarak belirledi.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Fed'in tahvil alımlarını azaltabileceğini açıklaması sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerinde sert kayıplar var. TL de aynı şekilde bu para birimlerini takip ediyor" dedi.

Her iki seviye de TL için tarihi rekorlara oldukça yakın. Dolar/TL'de tarihi rekor 1,9215 ile TCMB'nin doğrudan döviz satımı ile piyasaya müdahale ettiği 2011 yılının son işlem günüydü. Sepet bazında TL ise tarihi rekor 2,2274 ile Ekim 2011'de görülmüştü..

BIST 100 Endeksi de, Fed'in yıl sonunda varlık alımını azaltabileceği yönündeki açıklamalarının ardından güne yüzde 2,36 kayıpla 76.976 puandan başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.