1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dolar rekora doymuyor!
Dolar rekora doymuyor!

Dolar rekora doymuyor!

Başbakan Davutoğlu'nun koalisyonun mümkün görünmediğini açıklaması sonrası dolar 2,8730`a çıkarak rekor tazeledi.

A+A-

Siyasi belirsizliğin etkisiyle yükselişin sürdüğü dolar/TL 2,87'yi aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyonun mümkün görünmediğini açıklaması sonrası dolar sabaha karşı 2,8776 ile rekor kırdı. Bankalararası piyasada dolar/TL gün içinde 2,8614'e kadar yükselmişti. Bakan Faruk Çelik'in Davutoğlu-Bahçeli görüşmesine ilişkin 'güzel açıklama yapılacak' ifadesini kullanmasıyla dolar 2,8430'a inmişti.

DAVUTOĞLU KONUŞTU, YENİ REKOR GELDİ!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli ile 2,5 saat süren görüşmenin ardından koalisyonun mümkün görünmediğini açıklamasıyla kur kademeli olarak 2,8776'ya çıkarak rekorunu tazeledi.

EN ÇOK DÜŞEN İKİNCİ PARA BİRİMİ TL

Yıl başından beri TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yaklaşık yüzde 18 ile gelişmekte olan para birimleri arasında yüzde 24 değer kaybeden Brezilya reali ardından en kötü performansı gösteriyor. İç ve dış jeopolitik risklerin baskısı, ABD'nin tekrar faiz artışlarına hazırlanıyor olması ve 7 Haziran seçimlerinin arkasından Kasım'da erken seçim ihtimali geçen hafta piyasalarda sert satış baskısına neden olmuş, dolar/TL 2,8460 ile tarihi zirvesine yükselmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.