1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar sert fren yaptı!
Dolar sert fren yaptı!

Dolar sert fren yaptı!

Geçtiğimiz hafta rekor kıran dolar bu hafta adeta çakıldı. 18 Kasım`dan bu yana en düşük seviyesi olan 3.3406`yı gören dolar/TL, şu dakikalarda 3.36 seviyesinden işlem görüyor.

A+A-

Dolar önceki gün Merkez Bankası açıklamaları ve boz doları kampanyalarının etkisiyle yaklaşık 9 kuruşluk düşüşle 3.44 seviyesine gerilemesinin ardından dün 3.40 liranın altına düştü.

İçeride vatandaş ve kurumlardan gelen yoğun satış ve gelişmekte olan ülke para birimlerindeki toparlanmanın etkisiyle dolar yeni güne de düşüşle başladı. Dolar 3.35'in de altına inerek 3.3406 ile 18 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Uzmanlar geçen cuma toplanan Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) kararlarının doların seyrinde etkili olacağını belirtti.

Kur şu dakikalarda 3.36 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise 3.63'ten işlemde.

Analistler, bugün yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları ile ABD'den gelecek olan işsizlik  başvurularının takip edileceğini, yurt içinde ise saat 15.00'te açıklanması beklenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarının fiyatlar üzerinde  belirleyici olacağını kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'nin 3.3520 seviyesinin  destek konumunda olduğuna değinen analistler, olası yükselişlerde ise 3.4100 seviyesinin ise direnç olarak öne çıkabileceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.