1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ‘Dolar spekülasyonu duracak’
‘Dolar spekülasyonu duracak’

‘Dolar spekülasyonu duracak’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dolar spekülasyonunun duracağını ve ekonominin genel dengesi bozulmayacak kadar sağlam olduğunu söyledi.

A+A-

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, dünyada dolar fiyatının artışına bağlı olarak Türkiye’de de haftalardır önemli ve yüksek seviyede artış trendine girdiğini ifade etti.

Dolar fiyatının ekonomik dengeleri zorlamasını spekülatif bulduklarını kaydeden Palandöken, “Doların değer kazanması daha çok dış kaynaklı. Çevremizdeki ülkelerde yaşanan istikrarsızlıklar ve Yakındoğu bölgesine yapılan ihracatta meydana gelen daralma döviz girdisini azaltarak pariteyi olumsuz etkiliyor. Fakat doların diğer ülkelerde yüzde 6 civarında artarken bizde bu oranın iki katı değer kazanmasını spekülatif bir etki olarak değerlendiriyoruz. Zaten ülkemizde her seçim öncesi buna benzer dalgalanmalar yaşamaktayız. Sakin ve kararlı olabilirsek doların tansiyonu düşecektir. Seçimlerden sonra ortaya çıkacak güven ve istikrar ortamı ile ülkemizin ekonomik anlamda büyük bir çıkış yakalayacağına inanıyorum. Ekonomimizin genel dengesi bozulmayacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.