1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar'da tarihi zirve!
Dolarda tarihi zirve!

Dolar'da tarihi zirve!

Dolar 2,41 lirayı geçerek TL karşısındaki en yüksek seviyesini gördü.

A+A-
Güne düşüşle başlayan dolar yeniden yükseldi ve 2,41 seviyesini aşarak tarihi zirvesini gördü. Dün 2,3950 ile tarihi zirveyi gören dolar bu sabah 2,35'in altına geriledi. Ancak kademeli olarak yükselişle, piyasada 2,41 görerek rekorunu tazeledi. En yüksek 2.4174'ü gören kurda şu dakikada 2.4040 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL de 3,02'nin üzerine çıktı.
 
YÜKSELİŞİN SEBEBİ RUSYA
 
Stargazete.com'un görüşüne başvurduğu Zeliha Saraç, Dolar'daki yükselişin operasyonlarla bir ilgili olmadığını belirtti. Zeliha Saraç, "Rusya dün akşam faiz oranlarını 650 baz puan artırdı. Ruble'deki değer kaybı yılbaşından bugüne yüzde 48 civarında. Rusya Merkez Bankası'nın bu müdahalesi ile birlikte gelişmekte olan ülkelerin para birimleri de etkilenmeye başladı. Perşembe'den itibaren Dolar, TL ve gösterge faizde hareketlilik başlamıştı" diye konuştu.
 
Operasyonlarla bir ilgisi yok!
 
Çarşamba günü sonlanacak Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi Dolar'ın özellikle gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine karşı değerlenmeye başladığını belirten Zeliha Saraç, "FED'in kararı öncesi piyasalarda yaşanan gerginliğin üstüne bir de Rusya'da yaşanan petrol kaynaklı Ruble'deki kayıp ve borsadaki kayıp piyasalarda tedirginliği artırıyor" dedi. Saraç, Dolar'daki bu yükselişin Türkiye'deki operasyonlarla bir ilgisi olmadığını ifade etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.