1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dört Yaşındaki Oğlu Cinsel İstismara Uğrayan Anne Konuştu
Dört Yaşındaki Oğlu Cinsel İstismara Uğrayan Anne Konuştu

Dört Yaşındaki Oğlu Cinsel İstismara Uğrayan Anne Konuştu

Belçika’da göçmen çocuklara bayan öğretmenin cinsel istismar skandalı gündemdeki sıcaklığını koruyor.

A+A-

Belçika’da göçmen çocuklara bayan öğretmenin cinsel istismar skandalı gündemdeki sıcaklığını koruyor. Savcılığın ‘delil yok’ açıklamasına karşın doktor belgelerin ortaya çıkmasının ardından mağdur bir anne dört yaşındaki oğlunun başına gelen korkunç olayları Cihan Haber Ajansı'na anlattı.

Belçika’da anaokul birinci sınıfa giden 3-4 yaşlarındaki Fasşı ve Türk öğrencilere yönelik cinsel istismarda bulunulduğu iddiaları doktor raporlarıyla belgelendi. Anvers şehrindeki ‘De Blokkendoos’ isimli anaokulda görev yapan ve 23. yaşındaki M. isimli Belçikalı bayan öğretmenin anaokul birinci sınıf öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü.

Aleni şekilde tehdit edildiği için isminin gizli kalmasını isteyen bir veli, oğlunun davranışlarındaki değişlikleri önce ciddiye almadığını ifade etti. ‘‘Başlarda oynuyor sandık. Kız kardeşine yönelik bazı hareketler yapıyordu. Babası çok kızdı ve bu hareketleri nereden öğrendiğini sorduk; söylemedi. Geçen hafta Cuma günü dünya başıma yıkıldı. Oğlum, kendisini yıkadığım sırada tuhaf bir biçimde benim de soyunmamı istedi. Neden diye sorduğumda bana ‘öğretmenimi gördüm seni de görmek istiyorum’ dedi. Şoke oldum. Başka neler yapıyor diye sordum. Önce konuşmak istemedi sonra öğretmenin, özel bölgelerinin fotoğraflarını çektiğini anlattı.’’ şeklinde konuştu.

‘KORKUNÇ BİR ŞEY’ DEDİ, GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Birkaç kez gözetmen öğretmeni uyku salonunda elinde fotoğraf makinesi ile gördüğünü anlatan anne, "Bütün yaşadıklarını oğlum bana oyun oynar havasında anlattı. Bunları öğretmeninden öğrenmiş. Ne olduğunu bilmiyor ama arkasına bir şeyler sokulduğunu ve çok acıttığını anlattı. Büyük tuvaletini yapamıyordu, silmeme izin vermiyordu. Korkunç bir şey.’’ sözlerinden sonra gözyaşlarına boğuldu.

MÜDÜRDEN ANNELERE ‘DAHA KÖTÜ ŞEYLER OLUR’ TEHDİDİ

M. adlı bayan öğretmenin anaokul üçüncü sınıflara ders verdiğini fakat öğlen uyku molasında küçük çocuklara gözetmenlik yaptığını öğrendiğini aktaran anne, "Yaklaşık 25 çocuğun uyuduğu odada oğlum kız öğrencilere de cinsel istismarda bulunduğunu görmüş. Sınıfta en düzgün konuşabilen tek benim oğlum ve kendisini çok güzel ifade edebiliyor.’’ dedi. Şikayet için gittiğinde altı velinin daha aynı sebeple müdürle görüştüğünü öğrendiğini aktaran anne, "Diğer altı anneye müdür ‘yaşananları anlatmayın, yoksa öğretmen sizin çocuklarınıza daha kötü şeyler yapar’ diyerek gözdağı vermiş. Anneler de korkularından sessiz kalmış. Öğretmenin sınıfta ders vermeye devam ettiğini öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm. Gerginlik olunca polisler geldi, bizi dışarı çıkarttılar.’’ diye konuştu.

TEHDİTLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Tehdit telefonlarının arkasının kesilmediğini söyleyen anne, bir adamın kapıya kadar gelip tehditler savurduğunu aktardı: ‘‘Gece saat 11’de kapım çalındı, apartman ışığı yanmıyordu. İri yarı Belçikalı bir adam bana suç duyurumu geri çekmemi söyledi. Yoksa başıma çok büyük felaketler gelecekmiş. Kız çocuğuna cinsel istismar yapılan aile de sürekli tehdit ediliyormuş şikayetlerinden vazgeçmeleri yönünde. Diğer mağdur aileler de korkutulmuş. Çocukların başına bir iş gelecek ya da ellerinden alınacak diye. Bu yüzden resmi şikâyetler bu kadar gecikmiş. Polise giden ilk ben oldum zaten.’’

Polisin kendilerine yaklaşımında da rahatsız olan anne, Belçika makamlarının iddiaları hafife alarak olayın üstünü kapatmaya çalıştığını savundu, Belçika medyasına da skandalı görmezden geldiği için sitem etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.