1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Down Sendromlu Atlet Türkiye İkinciliğini Kazandı
Down Sendromlu Atlet Türkiye İkinciliğini Kazandı

Down Sendromlu Atlet Türkiye İkinciliğini Kazandı

Nevşehir’de 2010 yılında Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nce kurulan Kapadokya Mavi Umut Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Abdullah Furkan Yılmaz, 100 metre yarışında Türkiye ikinciliğini elde etti.

A+A-

Nevşehir’de 2010 yılında Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nce kurulan Kapadokya Mavi Umut Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Abdullah Furkan Yılmaz, 100 metre yarışında Türkiye ikinciliğini elde etti.

Nevşehir’in başarılı sporcusu Abdullah Furkan Yılmaz, Merkez Müdürü Erhan Akın, merkez yöneticileri ve ailesi ile birlikte Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti. Kapadokya Mavi Umut Gençlik ve Spor Kulübü, geçtiğimiz günlerde Türkiye Özel Sporcular Federasyonu (TOSSFED) tarafından Konya’da düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Atletizm Yarışması'na 4 sporcu ile katıldı.

Sporculardan Abdullah Furkan Yılmaz, burada elde ettiği birincilik sonucunda 23 - 25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Denizli’de düzenlenen Atletizm Türkiye Yarışması'nda Dow Sendromlular kategorisinde yarışma hakkı kazandı. Yılmaz, Denizli’deki yarışma sonunda da Türkiye ikinciliğini kazandı.

Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Erhan Akın başkanlığında Müdür Yardımcısı Ümit Selçuk Şimşek, başarılı sporcu Abdullah Furkan Yılmaz ve ailesi ile birlikte, özel eğitim öğretmenlerinden Erdal Doğaner ve rehber öğretmen Mahmure Ekinci’nin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Belediye Başkanı Hasan Ünver, her zaman engellilere güvendiğini belirterek, elde edilen bu başarılı sonuçla da engellilerin bu güveni karşılıksız bırakmadığını belirtti.

Engellilerin bizim adımıza bedel ödeyen kişiler olduğunu kaydeden Ünver, engellilerin bakımlarını üstlenen ve onlarla ilgilenen gerek aile ve gerekse eğiticilerin önemli bir misyon ortaya koyduğunu dile getirdi. Ünver, şunları söyledi:

“Ben engelli kardeşlerimize her zaman güvendim ve inandım. Çünkü onlar günahsızdırlar. Engelli kardeşlerimizin bugüne kadar her zaman yanında olmayı bir görev olarak gördüm ve bundan sonra da bunu sürdüreceğim. Kendilerine imkan sağlandığında, ilgi gösterildiğinde çıtayı nasıl aşabildiklerini bu ve benzeri başarılı sonuçlarla tüm kamuoyuna sunabiliyorlar. Bu başarılı sonuçların, engelli kardeşlerimizin dahil olduğu diğer branşlarda da devam etmesini arzu ediyorum.”

Ziyarette daha sonra, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Dowd Sendromlu Abdullah Furkan Yılmaz’a kazandığı Türkiye ikinciliği nedeniyle altın hediye etti. Yılmaz da, Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin atölyesinde el emeği göz nuru dökerek yaptığı Kapadokya kabartma tabloyu Nevşehir Belediye Başkanı Ünver’e takdim etti.

Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Erhan Akın’da, Belediye Başkanı Hasan Ünver’in merkezin gelişmesi yönünde yaptığı çalışmalara teşekkür etti. Akın, elde edilen bu başarılı sonuçlar nedeniyle de Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ve atletizm antrenörü İsa Demir ve Basketbol antrenörü Duygu Kannıcı’ya teşekkür etti.

Akın, elde edilen başarılı sonuçların atletizmde olduğu gibi diğer branşlarda devam ettirmeyi amaçladıklarını belirtti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.