1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dr. Özbek: Sigara Aile Düşmanı
Dr. Özbek: Sigara Aile Düşmanı

Dr. Özbek: Sigara Aile Düşmanı

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek, sigaranın zararlı etkilerinin sadece kişiyi değil aileyi de olumsuz etkilediğini belirtti.

A+A-

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek, sigaranın zararlı etkilerinin sadece kişiyi değil aileyi de olumsuz etkilediğini belirtti.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi katkılarıyla ‘31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’ kapsamında düzenlenen ‘Sağlıklı Gençlik Paneli’nde ünlü oyuncu Haluk Piyes gençlerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek, Dünya Sağlık Örgütü'nün yayınladığı son rapora göre de dünya genelinde tüm ölümlerin yüzde 35'inin kanserden meydana geldiğini hatırlattı.

Özbek, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun' un uygulanması ile ilgili, vali yardımcısı başkanlığında İl Halk Sağlık Müdürlüğünün sekretaryasını üstlendiği İl Tütün Kontrol Kurulu çalışmaları sürdürüldüğünü söyledi. Konu ile ilgili 27 ekibin çalışmalarına devam ettiğini anlatan Özbek, her bir ekipte sağlık personeli, polis memuru ve zabıta memurunun bulunduğunu ifade etti.

2011 yılında sigara bırakma polikliniklerine başvuranların sayısının 10 bin 765 olduğunu açıklayan Özbek, 2012 yılında ise 8 bin 181 kişinin başvurduğunu kaydetti. Özbek, şu bilgileri verdi: “Sigara bağımlılık yapıcı bir maddedir, günümüzde sigara bırakmada etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış tedavi seçenekleri mevcuttur. Tüm sigara içenler sigarayı bırakma konusunda yardım almak için, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını kullanabilir veya hastanelerin sigara bırakma polikliniklerine başvurabilirler.“
Oyuncu ve yönetmen Haluk Piyes ise başından geçen hayat hikayesinin aile sevgisinin kötü alışkanlıklardan uzak durma konusunda birebir ilişkili olduğunu söyledi. Piyes en zor şey bir erkeğin babasına ‘Seni seviyorum’ demesi olduğunu söyledi. “Ben engeli kaldırdım ve babama ‘Seni seviyorum’ dedim açıklamasında bulunan Piyes “Klasik bir cevap verdi ve O bizim köyde satılmıyor.” dedi.

Toplantıya katılan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Funda Coşkun ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu
Bağımlılığı İzleme Merkezi İl Temsilcisi Başkomiser Fatih Çakırtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan katılarak tütün ve zararları konusunda bilgi verdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.