1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dr. Carroll: Gülen'den İlham Alanların Oluşturduğu Hareket İnsanlığın Yeniden Restorasyonu Adına En Güçlü Ve Etkili Harekettir!
Dr. Carroll: Gülenden İlham Alanların Oluşturduğu Hareket İnsanlığın Yeniden Restorasyonu Adına En Güçlü Ve Etkili Harekettir!

Dr. Carroll: Gülen'den İlham Alanların Oluşturduğu Hareket İnsanlığın Yeniden Restorasyonu Adına En Güçlü Ve Etkili Harekettir!

ABD Rice Üniversitesi Dini Tolerans Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Dr. B. Jill Carroll, Fethullah Gülen'den ilham alanların oluşturduğu grubun insanlığın yeniden restorasyonu adına en güçlü ve etkili hareket olduğunu söyledi.

A+A-

NT Mağazaları'nın davetlisi olarak 'Medeniyetler Diyaloğu: Gülen'in İslami İdealleri ve Hümanist Söylem' konula konferansa katılmak üzere Türkiye'de bulunan Correll, Mersin Yıldırımhan Eğitim Kurumları'nın düzenlediği programa katıldı.

Fethullah Gülen'den ilham alanların oluşturduğu hareketin insanlığın yeniden restarasyonu adına en güçlü en etkili hareket olduğunu vurgulayan Dr. Correll, bu sözün kendisi için cesur bir söz olduğunu ve eleştiriler gelebileceğini kaydetti. En etkili insani restorasyon hareketi demesinin sebebinin harekete gönül verenlerin derin takva inanışları olmadığının altını çizen Correll, "Bunun nedeni bütün dünyaya açılıp bütün insanlığa bir şeyler katıyor olmalarıdır. Artı değerler getiriyor olmalarındandır. Sayın Gülen'in ve ondan ilham alan insanların kendi hayatlarında her gün temsil ettikleri değerlerdir." ifadesini kullandı.

'Kendimiz kalarak başkaları ile nasıl birlikte yaşamaya çalışacağız' meselesinin çok önemli olduğunu anlatan Correl şöyle devam etti: "Bu Hıristiyan olur, Müslüman olur, Türk olur, Amerikalı olur. Ne olursak olalım kendi değerlerimizden taviz vermeden birlikte yaşamaya nasıl devam edebileceğiz? Sadece kendi değerine kıymet veren insanlarla bir arada yaşayıp dünyadan izole olmak değil. Tamamen farklı düşünen insanlarla birlikte nasıl yaşayacağız? İşte bunun cevabını verebilecek yeni insanlık bunlardır. Sayın Gülen'in vizyonundaki yeni insan tipi modeli de budur. Bu model öyle bir insandır ki kendisi bütün sahip olduklarından vazgeçip başkalarının yaşaması için çalışır."

Hem kişisel hem de bir akademisyen olarak Fethullah Gülen ile tanıştıktan sonra çok etkilendiğini ifade eden Dr. Correll, Gülen'in düşünceleriyle ilgili araştırmalar yaptığını ve bunların filozoflarınkiyle örtüştüğünü aktardı. Dünya çapındaki bu hareketten akademisyenlerin haberinin olmamasına çok şaşırdığına işaret eden Correll, "Ben dahil bir çoğumuz epey bir şeyden mahrum kalmışız. İşin doğrusu hepimiz bir yerde tevazu içinde davranmamız gerekiyor ki bilmediğimiz çok şey var." diye konuştu.

Correll, hareketten ilham almış kişilerdeki adanmışlık ruhunun kendisini son derece etkilediğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte bu adanmışlıkla tanışınca doğrusu kendimden utandım. Gördüğüm o ki, insanların, o adanmışlığın, o hayat standardının yüksekliği karşısında kendi hayatımın ne kadar düşük bir seviyede olduğunu gördüm. Ondan sonra da kendimi zorlayarak sizlerde bir nevi rekabet halinde 'hayırda yarışınız' manasında güzel şeyler yapmak için kendimi zorladım."

Fethullah Gülen'in kenarda köşede kalmış marjinal bir grubun temsilcisi değil bilakis en çok mensubu bulunan Sünni ve Hanefi mezhebinden olduğunu ifade eden Carrell, fikirlerinden etkilenen insanların ise 120'den fazla ülkede aktif çalışmalar içinde olduğunu hatırlattı. Gülen'in bütün inancına, hareketine İslamiyet'ten başlarken vizyonu itibariyle dünyanın global bir köy haline geldiği gerçeği ile yüzleştiğini ifade eden Correll, böyle bir gerçek karşısında global köyde esas olacak hususların ise evrensel insani değerler olduğunu anlattı.

Programda Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari de kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasını Türkçe yapan Ferrari şunları söyledi: "Programı çok sevdim. Birlikte yaşamak için ortak paydada buluşmamız şart. Mesih İsa diyor ki; 'Birinin sana nasıl davranmasını istiyorsan sen de ona öyle davran.' Bundan sonra barış olur. Barış olursa çok güzel olur."

Programda Dr. B. Jill Carroll'a Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç ve NT Mağazaları Kurumsal İletişim Müdürü Arif Özel tarafından plaket takdim edildi. Çeşitli branşlarda dereceye giren Yıldırımhan Eğitim Kurumları öğrencilerinin ödüllendirildiği programa Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim şube müdürleri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Dr. B. JİLL CARROLL KİMDİR?

Dr. B. Jill Carroll, ABD Rice Üniversitesi Dini Tolerans Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü ve aynı zamanda üniversitenin Din Araştırmaları Bölümü'nde öğretim üyeliği yapıyor. 2007 yılında yayımlanan ve dünya çapında kitap satışı yapan web sitesi amazon.com'da İslami kategoride en çok satan kitap olarak gündeme gelen 'Medeniyetler Diyalogu: Gülen'in İslami İdealleri ve Hümanist Söylem'in yazarı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.