1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dr. Kalkınç: Cep Telefonu, Bilgisayar Ve Televizyon Öğrencinin Dikkatini Dağıtır
Dr. Kalkınç: Cep Telefonu, Bilgisayar Ve Televizyon Öğrencinin Dikkatini Dağıtır

Dr. Kalkınç: Cep Telefonu, Bilgisayar Ve Televizyon Öğrencinin Dikkatini Dağıtır

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Körfez Dersanesi tarafından, öğrenci ve velilerine yönelik bir seminer düzenlendi.

A+A-

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Körfez Dersanesi tarafından, öğrenci ve velilerine yönelik bir seminer düzenlendi. Psikolojik danışman Dr. Fatih Kalkınç'ın veridği seminerde, başarının arttırılmasının yolları anlatıldı. Özel Bahar Koleji konferans salonundaki seminere Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Özel İpek Eğitim Kurumları Müdürü Yakup Bayır, Özel Bahar Koleji Müdürü Mehmet Erdoğan, Simav Körfez Dersanesi Müdürü Şerif Ece, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Dr. Kalkınç, çocukların ders başarısını olumsuz etkileyen sebeplerin başında cep telefonu, bilgisayar ve televizyonun geldiğini ifade etti. Teknoloji adına kullanılan bazı aletlerin öğrencileri olumsuz etkilediğini belirterek, "Cep telefonu, çalışan televizyon ve bilgisayar, dikkat dağınıklığı meydana getiriyor. Aslında öğrencilerde dikkat eksikliği söz konusu değildir. Ders çalışırken birden fazla işi kafasında çözmeye başlıyor. Bu da başarıyı olumsuz etkiler. Yatmadan önce izlenen televizyon, o akşam öğrendiğimiz bilgilerin yüzde 80'inin unutulmasına sebep oluyor." dedi.

Dersane Müdürü Şerif Ece ise yaptığı açıklamada, öğrencilerin başarısını daha da arttırmak için sınav öncesi seminer düzenlediklerini söyledi. Seminere katılanlar, daha sonra Fatih Kalkınç'a kitap imzalattı. CİHAN

Dr. Kalkınç: Cep telefonu, bilgisayar ve televizyon öğrencinin dikkatini dağıtır

Dr. Kalkınç: Cep telefonu, bilgisayar ve televizyon öğrencinin dikkatini dağıtır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.