1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Dualar Mutlu için...
Dualar Mutlu için...

Dualar Mutlu için...

Silahlı saldırıda ağır yaralanan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın beynindeki ödemin azaldığı öğrenildi.

A+A-

Bir TV kanalında yayınlanan ses yarışmasıyla tanınan ve Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın tedavisi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor. "Veliahtım" dediği genç kızı keşfedip sesini tüm Türkiye'ye duyuran Sibel Can da dün hastanede Mutlu'yu ziyaret etti. Yoğun bakımda Mutlu'nun elini tutan Sibel Can, daha sonra hastanenin yöneticisi Doç. Dr. Hikmet İyem'den Mutlu'nun sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kaya'nın ablası Dilek Zengin'e sarılarak gözyaşı döken Sibel Can, baba Mehmet Kaya ile anne i Hanım Kaya'ya her zaman yanlarında olacağını söyledi. Genç kızın doktoru Prof. Dr. Ulaş Aktaş, "Hastanın beyninde ödem oluştuğu için uyutuldu. Ödem azalıyor. Uyandırma sürecine gireceğiz ancak bu birkaç gün sürebilir. Ameliyat gerektiren bir durum söz konusu değil" dedi.

'KADINA ŞİDDET YİNE ORTADA'
Gözyaşları içinde açıklamalarda bulunan Sibel Can da Mutlu için bütün Türkiye'nin ağladığını belirterek, "Kadına şiddet yine ortada. Derin bir üzüntü duyuyorum. Ama buraya gelirken daha kötü bir tablo bekliyordum. İlk kez ben gördüm yoğun bakımda. Elini tuttum. İyi gördüm. Umut ediyorum her şey çok daha iyi olacak. İnşallah her şey iyi olacak. Dua edelim Mutlu için" dedi. Yakınlarının desteği ile ayakta durabilen Hanım Kaya, "Onu el bebek gül bebek büyüttüm. Ciğerparem bunu hak edecek ne yaptı?" diye gözyaşları döktü. 

Olayla ilgili tutuklanan eski sevgili Veysi Ercan (26) mahkemede susma hakkını kullandı. Şüpheli Ercan ile mahkemeye sevk edilen diğer şüpheliler Ramazan L. ve Celil Ç. de Ercan'a yardımda bulunmadıklarını ve mağdurun evinin yakınına gitmediklerini anlattı. Mahkeme kararında, Ercan'ın silahlı olduğu, diğer şüphelilere genç kızı kaçıracağından bahsettiği ve onlardan yardım istediği, olay gecesi ise Mutlu'yu telefonundan arayıp rahatsız ettiği ve evinin önünden ayrılmadığı, duyulan silah sesinden sonra kaçarken görüldüğü belirtildi. 

Sibel Can, Mutlu Kaya'nın vurulmasıyla ilgili eski sevgilisinin tutuklanması üzerine Instagram'da "Aşığa öldürmek, aşka kurşun, aşka ölüm yakışır mı?" yazısını paylaştı. Sibel Can, genç kızın şarkı söylediği bir videoyu paylaşarak "Yıllarca şarkılarımda sevgiyi, hasreti, vuslatı, aşkı haykıran ben çok üzgünüm. Aşk sevdiğinin sesinsen sevildiğini duymak, aşk senin yarını tam yapmak, aşk sevdiğinle gurur duymak, sevdiğinle mutlu olmak, aşk aşılmaz yolları varılır, kavuşulmaz kolları sarılı yapmak değil miydi? Aşığa öldürmek, aşka kurşun, aşka ölüm yakışır mı? Dayan güzel kızım. Güzel sesinle aşkı anlat..." notunu paylaştı.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.