1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dündar: Çözüme Yönelik Adımlar, Huzur Ortamının İnşası Anlamına Gelir
Dündar: Çözüme Yönelik Adımlar, Huzur Ortamının İnşası Anlamına Gelir

Dündar: Çözüme Yönelik Adımlar, Huzur Ortamının İnşası Anlamına Gelir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, "Ülkemizin iç barışa kavuşması, çatışma ortamının ortadan kaldırılması ile Kürt sorununun çözümüne yönelik her türlü adım, barış ve huzur ortamımızın inşası anlamına.

A+A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, "Ülkemizin iç barışa kavuşması, çatışma ortamının ortadan kaldırılması ile Kürt sorununun çözümüne yönelik her türlü adım, barış ve huzur ortamımızın inşası anlamına gelmektedir." dedi.

        MÜSİAD Mardin Şubesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Dost Meclisi toplantılarının bu haftaki konukları şehirde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları oldu. Tatlıdede Butik Oteli'nde düzenlenen toplantıya ilde görev yapan gazetecilerin tamamı ve MÜSİAD Mardin Şubesi'nin yenilenen Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

        Toplantının açılışında bir konuşma yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, 2012 yılının ekonomik ve sosyal değerlendirmesini yaptı, 2013 yılından MÜSİAD camiasının beklentilerini ve ön görülerini sıraladı.

        2012 yılında hedeflenen ihracat, enflasyon oranı ve yaklaşık büyüme oranlarının tutturulmasıyla iş dünyası için olumlu bir hava oluştuğuna değinen Dündar, "152 milyar TL’lik ihracat yüzde 3’e yakın büyüme yüzde 6'lara kadar düşen enflasyon rakamları ile kamu borç stokundaki daralma, 2013 için bizlere olumlu bir ufuk oluştu. İş dünyamız için en büyük ekonomik olumsuzluğu 2012 iç talepteki daralmada gördük." dedi

        Türkiye’de son günlerde cereyan eden olaylarla ilgili tespitlerde bulunan Dündar, "Ortaya çıkan barış ikliminin ülkemize ve ilimize yansımaları çok önemlidir. Ülkedeki asayiş sorunuyla ilgili yapılan çalışmaları ve atılan adımları takdirle karşılıyoruz. Ülkemizin iç barışa kavuşması, çatışma ortamının ortadan kaldırılması ile Kürt sorununun çözümüne yönelik her türlü adım, barış ve huzur ortamımızın inşası anlamına gelmektedir. Suriye'de yaşanan insanlık dramını biran önce sona ermesi temennisi içindeyiz. İç savaştan kaçıp bize misafir olan komşularımıza gereken katkıyı yapmak hepimizin sorumluluğudur." diye konuştu.

        Dost Meclisi toplantısı, sunulan ikramların ardından dilek ve temennilerle sona erdi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.