1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dünya Çocukları İçin İstanbul'a Geldiler
Dünya Çocukları İçin İstanbula Geldiler

Dünya Çocukları İçin İstanbul'a Geldiler

Uluslararası Türçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni, İstanbul Fuar Merkezi'nde devam ediyor....

A+A-

Uluslararası Türçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni, İstanbul Fuar Merkezi'nde devam ediyor. Türkiye'nin birçok ilinden vatandaşlar, olimpiyat çocuklarını görmek için İstanbul'a geldi. Fuarı gezen vatandaşlar, dünya çocuklarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

Olimpiyatları izlemek için Azerbaycan'dan gelen Ruhat Velihan, Türkçe Olimpiyatlarını sürekli takip ettiğini, bu yıl da dünya çocuklarını izlemek için İstanbul'a geldiğin söyledi.

Küçük çocuğuyla birlikte Kocaeli'den gelen Rıfat Serpiç de, her sene Türkçe Olimpiyatlarını hevesle takip ettiğini belirtti. Serpiç, "Çocuğumu, dünyanın dört bir yanından gelen ağabeylerini ablalarını tanısın diye olimpiyatlara getirdim." dedi.

Bursa'dan gelen gençler ise, olimpiyat çocuklarıyla tanışmak istediklerini dile getirdi. Bursalı gençler, olimpiyatlara katılan çocukların Türkçe çok güzel şarkılar söylediğini, kendilerine hayran kaldıklarını ifade etti.

Yücel Akçay da, "Bizi dünyaya tanıtan, dünyaya açan mükemmel bir organizasyon. İnanın çok gurur ve onur duyuyorum." şeklinde duygularını dile getirdi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.