1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya Çocukları Şehzadeler Şehrinde Mehteran İle Karşılandı
Dünya Çocukları Şehzadeler Şehrinde Mehteran İle Karşılandı

Dünya Çocukları Şehzadeler Şehrinde Mehteran İle Karşılandı

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen 140 ülkeden 2 bin 500 çocuğun turnesi sürüyor.

A+A-

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen 140 ülkeden 2 bin 500 çocuğun turnesi sürüyor. 23 ülkeden 70 Türkçe sevdalısı, şehzadeler şehri Amasya’ya geldi. Yavuz Selim Meydanı’nda Amasya Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün marşları ile karşılanan olimpiyat öğrencilerini Amasyalılar, bağrına bastı. Şehir turu atıp kentin tarih kokan sokaklarında dolaşan öğrencilere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Amasya İl Etkinliği kapsamında ilde bulunan öğrenciler, Amasya Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti. Amasya’ya geldikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden çocuklara Vali Öz, Amasya’nın meşhur kirazından ikram etti. Türkçe Olimpiyatı sayesinde misafir ettikleri, öğrencilerle adeta dünya turu yaptığını ifade eden Vali Öz, etkinliğin çok anlamlı bir organizasyon olduğunu söyledi. Türkçe’nin ve Türkçe sevdasının bütün dünyaya yaygınlaşması gerektiğini belirten Vali Öz, “Türkçe adıyla birlikte, barış, huzur, kardeşlik ve hoşgörünün yaygınlaşması çok önemli çalışmalardır. Bu organizasyon yılların getirdiği bir hizmet anlayışının ve bir birikimin sonucudur. Dünyanın dört bir köşesinde belki bugün pek çok insanımızın ismini ve hatta haritadaki yerini bile bilmediği ülkelerde güzel emeklerin sonucunu ülkemizde görmekteyiz.” dedi.

Bu gençlerin aslında birlik, beraberlik ve bu kaynaşmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Öz, "Bizler bunu Amasya’da tekrar yaşatacağız. Bu tohum filizlenecek. Yarın bu çocuklarımız kendi ilkelerinin yöneticileri olacaklar. Önce ülkelerinde sonra dünyada söz sahibi insanlar olacaklar. Bütün dünyada barış ve kardeşlik gelişecektir. Bu anlamda en ücra köşeye kadar hizmet eden herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’i de ziyaret eden olimpiyat çocukları, Amasya’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Başkan Özdemir ise Türkçeyi ve Türkleri ne kadar çok sevdiklerini göstermek için memleketlerinden koparak gelen çocuklara ‘Şehzade Anıtı’ maketi hediye etti. Yıllardan beri Türkçe Olimpiyatlarını heyecanla televizyondan izlediğini belirten Özdemir, şunları söyledi: “İlimizde de olmasını çok arzu etmiştik. Bu güzel insanları ilimizde ki insanlarla kaynaştıralım istemiştik. 140 ülkeden gelerek dilimizi, güzel ahlakımızı kullanan bu gençleri Amasya gibi köklü bir şehirde ağırlamaktan çok mutluyuz. Bu güzel hareketin gerek dilimize gerek kültürümüze katkılar sağladığına inanıyorum. Türkçenin bütün dünyada konuşulabilir bir dil hâline gelebilmesinin bu okulla sayesinde olduğu biliyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen konuklarımız oluyor, ama bu sefer gelen kişiler daha heyecan verici. Benim çocuklarım bile sabırsızlıkla verilecek konseri bekliyorlar. Adriyatik'ten Çin Seddi’ne kadar her tarafı gezmek istiyordum, ama artık gezmek istediğim ülkelerin insanları bizim ülkemize geliyorlar. Ben bizlere bu fırsatı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum.” CİHAN

Dünya çocukları şehzadeler şehrinde mehteran ile karşılandı

Dünya çocukları şehzadeler şehrinde mehteran ile karşılandı

Dünya çocukları şehzadeler şehrinde mehteran ile karşılandı

Dünya çocukları şehzadeler şehrinde mehteran ile karşılandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.