1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya Haller Birliği'nin Berlin Toplantısında Bursa Hali Tanıtıldı
Dünya Haller Birliğinin Berlin Toplantısında Bursa Hali Tanıtıldı

Dünya Haller Birliği'nin Berlin Toplantısında Bursa Hali Tanıtıldı

Dünya Haller Birliği’nin Berlin toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa’ya kazandırdığı Kent Hali tanıtıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kaynak...

A+A-

Dünya Haller Birliği’nin Berlin toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa’ya kazandırdığı Kent Hali tanıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Gülsüm Anafarta’nın katıldığı Dünya Haller Birliği Berlin Konferansı, Berlin City Hall’de gerçekleştirildi. Berlin Teknoloji ve Araştırma Senatörü Sybille von Obernitz, WUWM Başkanı ve Kopenhag Hal Müdürü Torben Flinch ve Berlin Hal Müdürü Andreas Foidl’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Flinch ve Foidl, Bursa’yı çok fazla tanımadıkları halde hallerle ilgili olarak Türk firmalarıyla çalıştıklarını ve bu ortaklıklardan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Konferansta, toptancı hallerindeki yeşil yapılar, sürdürülebilir enerji kavramları, Afet Yönetimi ve Sigorta Stratejileri konuları ele alındı. Konferansa katılan Alman Enerji Bakanı Michael GeiBler de halleri yönetmenin bir bilim olduğunu belirterek, hallerde soğutma konusunun da bir uzmanlık işi olduğunu söyledi. Hal yetkilileri, konferansta ülkelerindeki hallerin durumlarını ve teknolojik uygulamalarını detaylarıyla anlattı.

Konferansta Dünya Haller Birliği üyelik toplantısı ve seçimleri de yapıldı. Toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Gülsüm Anafarta, Bursa’yı tanıtarak, Bursa Kent Hali’nin çalışma sistemini katılımcılarla paylaştı. Kent Hali, birlik üyesi ülkelerin beğenisini kazandı. Bursa’yı tanıtan broşürler ve kitaplar da konferansa katılan ülkelerin büyük ilgisini çekti. Anafarta, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına, Kopenhag Hal Müdürü ve WUWM Başkanı Torben Flinch’e Bursa’ya özgü kemik saplı bıçak, havlu, Bursaspor ile Green Market’in renklerini taşıyan kravat ve fuları armağan etti.

Konferansın katılımcıları Berlin halini de gezdi, çocuklar için geliştirilen meyve sebzeyi sevdirme amaçlı proje otobüsünü, hal içindeki gıda ve bitki satış reyonlarını ilgiyle inceledi. Konferansa Türkiye’yi temsilen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve WUWM Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Eren ve Satın Alma Daire İhsan Küçükyıldız da katıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.