1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya Yetimleri İstanbul’da Buluştu
Dünya Yetimleri İstanbul’da Buluştu

Dünya Yetimleri İstanbul’da Buluştu

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından İstanbul’da düzenlenen 5. Uluslararası Yetim Buluşması’na, 14 ülkeden 80 yetim çocuk katıldı..

A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından İstanbul’da düzenlenen 5. Uluslararası Yetim Buluşması’na, 14 ülkeden 80 yetim çocuk katıldı. Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan programda çocuklar kendi ülkelerinin dans gösterilerini sundu.

Bu sene beşincisi düzenlenen ve 14 ülkeden yetim çocukların katıldığı 5. Uluslararası Yetim Buluşması, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Buluşmaya Arnavutluk, Azerbaycan, Endonezya, Filipinler, Filistin, Irak, Kırgızistan, Pakistan, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Tanzanya ve Türkiye’den çocuklar katıldı. Program Pakistan, Gazze ve Türkiye'den çocukların Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye’de yetim bilincinin oluşmadığına dikkat çekti. 25 bin yetime baktıklarını dile getiren Yıldırım, bu rakamın misyoner kuruluşlarında daha fazla olduğunu söyledi. Yıldırım, “Dünyada şu anda 165 milyon kayıtlı, kayıtlı olmayanla birlikte 200 milyon yetim var. Biz 25 bin civarında yetime bakıyoruz. Misyoner kuruluşlarından bir tanesi 2 milyon, bir diğeri 1 milyon yetime bakıyor. Niye biz bu kadar az bakıyoruz? Çünkü yetim bilincini henüz anlamadık.” dedi. Yıldırım, 5 yıl içerisinde 100 bin yetime bakacaklarını ifade etti.

Yıldırım'a, konuşmasının ardından, Suriyeli ve Vanlı yetim kız çocukları tarafından çiçek verildi. 5. Uluslararası Yetim Buluşması'nda 7 ülke çocukları gösteri sundu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.