1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dünyaca Ünlü Lübnanlı Sanatçı Ghada Schebir'i Mardinlilerle Buluştu
Dünyaca Ünlü Lübnanlı Sanatçı Ghada Schebiri Mardinlilerle Buluştu

Dünyaca Ünlü Lübnanlı Sanatçı Ghada Schebir'i Mardinlilerle Buluştu

Geleneksel 2. Bahar etkinlikleri kapsamında, Mardin Artuklu Üniversitesi, dünyaca ünlü Lübnanlı sanatçı GhadaSchebir'i Mardinlilerle buluşturdu. Mardi...

A+A-

Geleneksel 2. Bahar etkinlikleri kapsamında, Mardin Artuklu Üniversitesi, dünyaca ünlü Lübnanlı sanatçı GhadaSchebir'i Mardinlilerle buluşturdu.

Mardinli müzikseverlerin tamamen doldurduğu Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu'nda sahne alan GhadaSchebir, Endülüs, klasik Arap ve Süryani müziklerinden oluşan zengin şarkı repertuarıyla sanatseverlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Lübnanlı sanatçıyı dinlemek için yurdun farklı kesimlerinden gelen yerli ve yabancı konukların yanı sıra; Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, basın mensupları, STK temsilcileri ve il protokolünden birçok isim hazır bulundu.

Klasik Arap müzik sanatının önde gelen isimlerinden biri kabul edilen Lübnanlı ses sanatçısı Schebir’in, Ortadoğu, Endülüs ve Mağribî müzik karakterini taşıyan Arap Müziği’nin seçkin örneklerini sunduğu konserde, çeşitli makam ve usullerde Arapça ve Süryanice okuduğu eserleri salonda coşkulu alkışlarla karşılandı.

Konser arası yaptığı konuşmada, Mardin’i uzakta kalmış bir masal şehri olarak hayal ettiğini ifade eden GhadaSchebir, “Bu kadim şehri ziyaret etmeyi hep istemişimdir. Güzelliklerin zihinlerde şiirsel bir tat bıraktığı Mardin’de bulunmakla rüyamı gerçekleştirdiğim için inanılmaz mutluyum.” dedi. Schebir, Mardinlilerle bu sanatsal buluşmayı sağlamak için Artuklu Üniversitesi’nin kendisine her türlü desteği verdiğini belirterek, Mardin Artuklu Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay ve üniversite genel sekreteri Şahin Arpağ’a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Mardinli müzikseverlerin ilgiyle izlediği ve sanatçıyla resim çektirmek için kıyasıya rekabet eden hayran kitlesinin izdihama neden olduğu konserin sonunda konuklara katılımları için teşekkür eden rektör Omay, Lübnanlı sanatçı GhadaSchebir’e günün anısına bir çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.