1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dünyanın Farklı Ülkelerinden Gelen Çocuklardan Başkan Bozbey’e 'Türkçe' Teşekkür
Dünyanın Farklı Ülkelerinden Gelen Çocuklardan Başkan Bozbey’e Türkçe Teşekkür

Dünyanın Farklı Ülkelerinden Gelen Çocuklardan Başkan Bozbey’e 'Türkçe' Teşekkür

10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen dünya çocukları, Bursa’nın Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret etti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocu...

A+A-

10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen dünya çocukları, Bursa’nın Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret etti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklar Başkan Mustafa Bozbey’e 'Türkçe' teşekkür etti.

Tertip Komitesi’nden Sefa Mutlu Koca, Ertürk Şahin ve Sertaç Karaalp’le birlikte Başkan Bozbey’i ziyaret eden çocuklar, Bozbey’le Türkçe konuştu. Şili, Ukrayna, Kosova ve Tacikistan’dan gelen çocuklar, ziyaret sırasında bildikleri şarkılardan küçük örnekler de sundu. Başkan Bozbey, 'Karlı Kayın' türküsü ile 'İkinci Bahar' şarkısına eşlik etti.

“Türkçemizi gayet güzel bir şekilde konuştuğunuz için sizleri ve öğretmenlerinizi kutluyorum” diyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu kültür alışverişi sayesinde gelecekte Türkiye’nin daha güçlü bir ülke olabileceğini vurguladı.

Başkan Bozbey, “Bu çocuklar belki de ileride kendi ülkelerinde önemli yerlere gelecekler ve Türkçe eğitimleri sayesinde Türkiye’ye yönelik sempatileri iyi ilişkileri geliştirecek. Biz de 11 yıldır yapmakta olduğumuz spor şenliğimizle benzer bir süreci, bir kültür buluşmasını gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, daha sonra ziyaretçilerine çeşitli armağanlar sundu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.