1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dünyanın İlk 3 Mobilya Üreticisi Arasında Yer Alma Hedefini Logosuna Taşıdı
Dünyanın İlk 3 Mobilya Üreticisi Arasında Yer Alma Hedefini Logosuna Taşıdı

Dünyanın İlk 3 Mobilya Üreticisi Arasında Yer Alma Hedefini Logosuna Taşıdı

Boydak Holding'in mobilya sektöründeki temsilcilerinden İstikbal Mobilya, logosunu yeniledi.

A+A-

Boydak Holding'in mobilya sektöründeki temsilcilerinden İstikbal Mobilya, logosunu yeniledi. Logoda yer verilen 3 sarı simge ile markanın 2023’te dünyanın ilk 3 üreticisinden biri olma hedefine vurgu yapılıyor. Estetiğe, ergonomiye ve erişilebilirliğe de atıfta bulunuluyor.

Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, yeni kimliğin; Türkiye'den bir markanın dünya liginde iddialı olduğunu ortaya koyacağını dile getirdi. Boydak, logonun yeniliği simgeleyeceğini; 2023 hedeflerini yakalamayı kolay kılacağını aktardı.

İstikbal Mobilya’nın yeni logosu basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya Boydak Holding CEO’su ve İstikbal Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak ve Boydak Mobilya Grubu Pazarlama Koordinatörü Bilal Uyanık katıldı. Toplantıda söz alan Memduh Boydak, holdingin 8 sektörde 41 şirketi bulunduğunu ve 2012’yi 5,6 milyar lira ciro ile kapadığını bildirdi. Cironun yüzde 57’sinin mobilyadan geldiğine işaret eden Boydak, “Ne mutlu dünyanın 10 mobilya üreticisinden biriyiz.” dedi.

İstikbal’in 1 milyon metrekare üretim alanı bulunduğunu belirten Boydak, “Marka, Türkiye’de yüzde 30 pay ile sektörün önderi. Üretim bağlamında dünyada ilk 10 şirket içinde. İhracatı 150 milyon dolar. Ev mobilyaları ihracatının dörtte birini karşılıyor. Tescilli ürün adedi 416. Bu yönü ile Ar-Ge, Ür-Ge’ye ve dışa açılıma katkı sunuyor.” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine değinen Boydak, “2023'te mobilya alanının büyüklüğü 18,5 milyar doları bulacak. Biz de yüzde 30 olan payımızı artıracağız. Dünyada ilk 3 üreticiden biri olmayı temel alıyoruz. Ev mobilyaları ihracatını 400 milyon dolara, şube adedini 700 adede getirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı. Boydak, şu aşamada pek çok ülkede yerinden üretimi perçinleyeceklerini de müjdeledi. ABD ve Avrupa’yı bir yana bırakmayacaklarını; yeni bölge ile ülkelere girmeye odaklanacaklarını duyurdu.

Memduh Boydak, İstikbal Mobilya’nın bundan böyle yeni bir logo ile topluma, müşterilerine hitap edeceğini anlattı. Yeni kimliğin markanın dünya liginde iddialı olduğunu ortaya koyacağını ifade etti. Boydak, logonun yeniliği simgeleyeceğini; 2023 hedeflerini yakalamayı kolay kılacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Boydak, Diyarbakır'daki yatırımları ile ilgili olarak, “Yatırıma 2 sene evvel başladık. O dönem yeni teşvik modeli yoktu. Kanepe, yatak üretimi yapacağımız üretim alanında şu an denemelerde bulunuyoruz. Burada sene sonunda bir aşama alacağız ve tahminim o 500 eleman istihdam edeceğiz.” dedi.

ABD’de marka alıp almayacakları sorusuna da muhatap olan Memduh Boydak, “Hem ABD hem Avrupa’da biliniyoruz. Bu ülkelerden yer yer öneriler geliyor. Ancak biz tüketimin arttığı ülkelerde yer alma niyetindeyiz. Yani şu an ABD ve Avrupa’da marka alma gibi bir durumumuz yok.” cevabını verdi.

Toplantıda yeni logoyu tanıtan Boydak Mobilya Grubu Pazarlama Koordinatörü Bilal Uyanık ise şunları kaydetti:

“Deneyim ve birikimimiz ile dünyanın, toplumun taleplerini karşılama adına yeni bir logo ve yeni bir kurumsal kimlik ortaya koyuyoruz. Yeni logoda 3 simgemiz var. Bu simgelerin her biri ürün ayrı yanlarını ve marka hedeflerini yansıtıyor. Simgeler ile 2023’te ilk 3 üreticiden biri olma hedefine vurgu yapılıyor. Estetiğe, ergonomiye ve erişilebilirliğe atıfta bulunuluyor. Logo için 50 milyon lira kaynak ayırdık. Eylül sonunda ana arterlerde bulunan şubelerimizde, sene sonunda 500 şubemizde kurumsal kimlik faaliyetlerini tamamlamayı planlıyoruz. Umut ediyor ve diliyoruz yeni logo geniş yığınlara seslenir, bizi onlara yakın kılar.”

Uyanik, logonun renkleri ile ilgili sorulara da şu cevabı verdi:

“Yeni logoyu 2 senedir ele alıyoruz. Türkiye’de öteden beri sarı ile bir Fenerbahçe, bir de İstikbal anılır. Onun için bu rengi koruyoruz. Fonda bulunan kahverengi de malum mobilyaları simgeliyor.”

Logo için ayrılan 50 milyon liranın üretim maliyetlerini etkileyip etkilemeyeceği sorulan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak da “Bunun üretime bir maliyeti olmayacaktır. Fiyatlar logo gereği artmaz. Ancak hammadde maliyetlerinde tırmanma olursa artar.” yorumunu yaptı.
CİHAN

Dünyanın ilk 3 mobilya üreticisi arasında yer alma hedefini logosuna taşıdı

Dünyanın ilk 3 mobilya üreticisi arasında yer alma hedefini logosuna taşıdı

Dünyanın ilk 3 mobilya üreticisi arasında yer alma hedefini logosuna taşıdı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.