1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dünyanın Renkleri Osmangazi'de Buluştu
Dünyanın Renkleri Osmangazide Buluştu

Dünyanın Renkleri Osmangazi'de Buluştu

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Bursa’ya gelen Amerika, Arnavutluk, Güney Afrika, Bosna Hersek, Bali ve Kosov...

A+A-

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Bursa’ya gelen Amerika, Arnavutluk, Güney Afrika, Bosna Hersek, Bali ve Kosovalı gençler, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Gençler, düzgün Türkçeleriyle dikkati çekerken, Bosna-Hersek’ten gelen kız öğrencinin söylediği şarkı büyük beğeni topladı.

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na 135 ülkeden bin 500 öğrenci katılıyor. Olimpiyat finali öncesi Bursa’ya gelen 25 ülkeden 65 öğrenci, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

Dünyanın dört bir yanından gelen gençleri “Ülkemize ve Bursa’mıza hoş geldiniz.” diyerek karşılayan Dündar, yöresel kıyafetleriyle dikkati çeken gençlerin, Türkçesine hayran kaldı.

“DÜNYAYA KARDEŞLİK MESAJI”

Gençlere Bursa hakkında bilgi veren Başkan Dündar, şunları söyledi: “Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Bursa, imparatorluğun temel taşları olan hoşgörü, barış ve kardeşliğinde tüm dünyaya yayıldığı merkezi bir yer. Din, dil, renk ayrımı yapmaksızın herkesi ortak bir çatı altında barış içinde yaşama fırsatı sunan Osmanlı Devleti bu felsefeyle 600 yıl yaşamayı başarmıştır. Bugün ise dünyada maalesef gözyaşı, kan ve nefret var. Biz istiyoruz ki her yerde kardeşlik olsun, dostluk olsun, birlik olsun.”

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın bu birliği sağladığına dikkati çeken Başkan Dündar, “Dili, rengi ne olursa olsun bizler dünyaya barış mesajları gönderiyoruz, bunu da sizler en iyi şekilde gösteriyorsunuz. Sizler geleceğin cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanı, valisi olacak nesillersiniz. Her biriniz ülkenizde söz sahibi olacak güçlü bireyler olacaksınız. İşte o zaman dünyaya barışı yaymak için çalışacaksınız.” dedi.

Gençlerle sohbet eden ve Bosna-Hersek’ten gelen kız öğrencinin şarkısını dinleyen Dündar, çocukları çeşitli hediyelerle uğurladı.

Bu arada, üstü açık otobüsle şehir turu atan gençler, Osmangazi Belediyesi’nce turistlere hizmet vermek amacıyla hazırlanan otobüsü ilk kez denemiş oldu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.