1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Durak Fındık, Karadeniz 2.’si Türkiye 5.’si Oldu
Durak Fındık, Karadeniz 2.’si Türkiye 5.’si Oldu

Durak Fındık, Karadeniz 2.’si Türkiye 5.’si Oldu

Dünya fındık üretiminin yüzde 70’ini sağlayan Türkiye’nin 2012 yılı fındık ihraç rekortmenleri açıklandı.

A+A-

Dünya fındık üretiminin yüzde 70’ini sağlayan Türkiye’nin 2012 yılı fındık ihraç rekortmenleri açıklandı. Durak Fındık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Karadeniz 2.’si Türkiye 5.’si oldu.

        Merkezi Giresun’da bulunan Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB), ihracatta ilk 20 sırayı alan şirketleri açıkladı. Rekortmenler listesinde yer alan toplam 40 firma içerisinden yapılan sıralamaya göre, 2002’den beri ilk sırada yer alan KFMİB üyesi Oltan Gıda 496 milyon 159 milyon dolarlık ihracat ile 2012’de de rekortmenliğini sürdürdü. İhracatın yaklaşık yüzde 27’sini gerçekleştiren Oltan Gıda’nın ardından İFMİB üyeleri Stelliferi Fındık Gıda ve Sanayi 141 milyon 710 bin dolar ile ikinci, Balsu Gıda Sanayi ve Ticaret 134 milyon 663 bin dolar ile üçüncü, Progıda Pazarlama ise 117 milyon 855 bin dolar ile dördüncü, Durak Fındık A.Ş. 106 milyon 614 bin dolar ile Karadeniz ikincisi Türkiye beşincisi oldu.

        Durak Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, “Türkiye’nin, dünya ülkelerinde fındık üretiminin yüzde 70’ini karşılaması çok güzel bir şeydir. Türkiye olarak bölgemizin ikinci sırasında yer almamız, Türkiye’de ise beşinci sırada yerimizi korumak elbette güzel bir durum. İlerleyen senelerde inşallah listenin daha üst sırasında olmaya çalışacağız. Fındığın ülkeler arasında tüketimini artırmak için de çalışmalar yapmalıyız.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.