1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dürümlü’de ikinci katliam son anda önlendi
Dürümlü’de ikinci katliam son anda önlendi

Dürümlü’de ikinci katliam son anda önlendi

Diyarbakır'da 17 köylüyü katleden PKK'nın 2. katliam tuzağını jandarma bozdu.

A+A-

Geçtiğimiz Perşembe gecesi Diyarbakır Sur ilçesine bağlı Dürümlü köyünde meydana gelen korkunç patlamanın detayları gün yüzüne çıkıyor. Yeni Şafak ekibi patlamanın yaşandığı köye giderek olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüştü. Teröristlerin 15 ton patlayıcı ile yaptığı saldırıda hayatını kaybeden 17 kişinin yasını tutan köylüler, olay günü yaşadıklarını anlattı.

GİZLİ NUMARADAN TUZAK

Bombanın büyük bir gürültü ile patlamasının ardından bölgeye gittiklerini anlatan köylüler, karşılaştıkları tablo ile şoka uğradıklarını söyledi. Köylülerin anlattığına göre 12 Mayıs'taki patlamada kaybolan 13 kişiden bazılarının yakınları 14 Mayıs saat 18.30'da gizli numaradan aranarak, “Yakınlarınız Lice Devlet Hastanesi'nde, sağlık durumları iyi. Gelip alın” denildi.

DERHAL GERİ DÖNÜN!

Kayıp yakınlarının hastaneye kaldırılmış olabileceğini düşünen köylüler, 50 araçlık bir konvoy oluşturarak Lice Devlet Hastanesine doğru yola çıktı. Köylüler seyir halindeyken durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Olayı araştıran Jandarma ekipleri, Dürümlü köyünden yaralıların Lice'ye götürülmeyeceğini, durumun şüpheli olduğunu fark etti. PKK'lı teröristlerin pusu kurduğunu tespit eden Jandarma ekipleri, köylülere, “Bu bir pusu, derhal köye geri dönün” dedi.

SİZ BİTTİNİZ TEHDİDİ

Jandarma'nın durumu fark etmesiyle teröristlerin ikinci katliam girişimi boşa çıkarıldı.Konvoyun Dürümlü'ye ulaştığı saat 20.00'de yeniden telefon açan teröristler, “Bu iş burada bitmedi, siz bittiniz!” şeklinde tehditler savurdu. Olayın ardından güvenlik güçleri bölgede önlem aldı.

PKK PİŞKİNLİĞİ

PKK terör örgütü Dürümlü patlamasından sonra yayınladığı açıklamada, kamyonetin köyün içinden geçtiğini ancak köylülerin inatla kendilerini takip ettiğini vurguladı.15 ton bomba yüklü kamyonetin Dürümlü mezrasına geldiğinde çıkan çatışmada köylülerin kamyonetteki fünyeyi ateş açarak harekete geçirdiğini ifade eden PKK terör örgütü, “Patlamadan biz değil, köylüler sorumludur” dedi.

Başka canlar gitmesin

Saldırıda hayatını kaybeden 39 yaşındaki Salih Yaman'ın eşi Aynur Yaman, 7 çocuğuyla bir başına kaldı. En büyüğü 13, en küçüğü 5 aylık olan çocuklara nasıl bakacağını bilmediğini söyleyen Yaman, “Eşim çocuklarını çok severdi. Onlara doyamadan gitti. Yine de onlar yüzlerce kişinin ölümüne mani oldular, bizim canımız onlarca cana bedeldir. Tamam yüreğimiz yandı. Başka canlar gitmesin, Vatan sağ olsun. Ama ben 7 çocukla şimdi ne yapacağım?” dedi. Salih Yaman'ın 12 yaşındaki kızı Sultan ise “Ben Diyarbakır'a sınava gidecektim. Artık gitmeyeceğim. Babam bana söz vermişti. Sözünü tutmadı. Ben nasıl gideceğim?” dedi.

Bu çocuklar ne olacak?

Salih Yaman'ın kardeşi Musa Yaman olay gecesini hiç hatırlamadığını söyledi. Yaman konuşmasında “Bir anda ne olduğunu
anlamadık. Bomba patlamış. Ben hiçbir şey hatırlamıyorum. Ölenlerin hepsi akrabalarım, amcamın çocukları. Hepsi gençti, kimi yeni evliydi. Bir sürü ocağı yok ettiler. Arkalarında bir sürü yetim kaldı. Bu çocuklar şimdi ne olacak?” ifadelerini kullandı.

19 Mayıs kana bulanacaktı

Saldırıda hayatını kaybeden köylülerin yakınları terör örgütünün kamyonetteki 15 ton bombayı 19 Mayıs'ı kana bulamak için yola çıkardığını iddia etti. 13 köylünün kendi ölümleri pahasına kahramanca müdahale ettiği kamyonette yer alan patlayıcının şehir merkezinde kullanılması durumunda vereceği hasar tahmin edilemiyor. Yaklaşık 5 dönümlük araziyi etkisi altına alan patlamanın 30 kilometre mesafedeki şehir merkezinde bazı evlerin camlarını parçaladığı gelen bilgiler arasında.

Patlamanın şiddetiyle 20 metregenişliğinde 4 metre derinliğinde oluşan çukur iş makineleri tarafından kapatıldı.

ADLİ TIP: Ceset parçaları kayıp 13 kişiye ait

Dürümlü Mezrası'nda patlama sonrasında ortadan kaybolan 13 kişinin patlamada parçalandığı kesinleşti. Olay yerinde toplanan kanıtlar ve 500 metre çapındaki alana yayılan ceset parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

SON NOKTAYI ADLİ TIP KOYDU

DNA eşleşmesi yapılması için kayıp 13 kişinin yakınlarından da kan, tükürük ve kıl gibi örnekler alındı. Bunlar da ceset parçaları ile birlikte İstanbul Adli Tıp Kurumu'na yollandı. Sonuçlar dün çıktı. Adli Tıp Adli Tıp Kurumu, ceset parçalarının kayıp 13 kişiye ait olduğunu belirledi. Ceset parçaları dün Jandarma nezaretinde ailelerine teslim edilmek üzere uçakla Diyarbakır'a gönderildi(YeniŞafak)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.