1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dürüstlüğü İle Herkese Örnek Oldu
Dürüstlüğü İle Herkese Örnek Oldu

Dürüstlüğü İle Herkese Örnek Oldu

Trabzon'da bir ilkokul öğrencisi dürüstlüğü ile herkese örnek oldu. Vakfıkebir Osman Tan İlkokulu'nda okuyan 4.

A+A-

Trabzon'da bir ilkokul öğrencisi dürüstlüğü ile herkese örnek oldu. Vakfıkebir Osman Tan İlkokulu'nda okuyan 4. sınıf öğrencisi Kaan Karadeniz, Sosyal Bilgiler dersi sınavından 71 almasına rağmen notunun E-Okul sistemine 88 olarak girildiğini gördü. Karadeniz, okul yetkililerine başvurarak notunun sisteme yanlış yazıldığını belirtti ve düzeltilmesini istedi. Karadeniz'in başvurusu üzerine okul yönetimi yanlışlığı düzeltti. Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de minik öğrenciyi bu davranışından dolayı çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Okul müdürü Ahmet Karahasan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencimiz bize gelerek 'öğretmenim notumu yanlış girdiniz' dedi. 'Sosyal Bilgiler dersinde 71 aldım, ama sisteme 88 olarak girdiniz' dedi. Biz baktık, gerçekten not 88, öyle girilmiş. Öğrencimiz Sosyal Bilgiler kitabını getirdi, onun arkasına derslerden aldığı notları yazıyordu. Bize kitabından da teyit ettirdi. Öğretmeniyle görüştük, gerçekten not yanlış girilmiş." dedi.

Karadeniz'i bu davranışından dolayı ödüllendirdiklerini ifade eden Karahasan, "Bu davranışı okulda çok büyük bir yankı uyandırdı. Her öğrenci notunun yükseltilmesini istediği bir ortamda kendi notunu düşürmek için okul yönetimine müracaat eden öğrencimiz Kaan Karadeniz, öğrencilerimiz açısından da örnek oldu." ifadelerini kullandı.

Kaan Karadeniz, öğretmenlerinin yalan söylemenin çok kötü bir şey olduğunu sürekli kendilerine anlattığını belirterek, "Ben de yalan söylememek için böyle bir davranış sergiledim. Bütün arkadaşlarıma yalan söylememelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Oğlunun bu hareketinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade eden anne Yıldız Karadeniz, “Kaan doğruluğunu, dürüstlüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu. Notun önemli olmadığı, yalan konuşmanın yanlış olduğunu ifade etti. Biz evde dürüstlüğün önemli olduğunu, yalan konuşmanın kötü bir davranış olduğunu anlatıyoruz. Okul da önemli, okuldaki müdürüne ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum." diye konuştu. CİHAN

Dürüstlüğü ile herkese örnek oldu

Dürüstlüğü ile herkese örnek oldu

Dürüstlüğü ile herkese örnek oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.