1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Duyarlı Esnaf, Donmak Üzere Bulduğu Köpeği Kurtardı
Duyarlı Esnaf, Donmak Üzere Bulduğu Köpeği Kurtardı

Duyarlı Esnaf, Donmak Üzere Bulduğu Köpeği Kurtardı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yüzünden yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpekleri zor durumda kaldı.

A+A-

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yüzünden yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpekleri zor durumda kaldı. Sabah iş yerini açmaya geldiğinde çöp konteynerin yanında hareket etmeden duran yavru köpeği gören duyarlı esnaf yavru köpeği donmaktan kurtardı.

    İlçede bir hafta süren kar yağışı ve soğuk hava en fazla sokak hayvanlarını etkiledi. Beyaz kar örtüsüyle kaplı alanda yiyecek bulamakta güçlük çeken yavru köpeğe ilçede kuru temizleme işiyle uğraşan Salih Şahin isimli esnaf sahip çıktı. Donmak üzere bulduğu köpeği iş yerine getiren Şahin, sobayı yakarak yavru köpeğe yiyecek verdi.

    Bu aylarda sokak kedi ve köpeklerin yiyecek bulmakta sıkıntı çektiğini ifade eden Şahin, "Kar ilçemizde bir metreye yaklaştı. Hal böyle olunca bütün hayvanlar yiyecek sıkıntısı yaşamaya başladı. Uçan kanatlılar, yaban hayvanlarının yanı sıra bizlerle şehirlerde yaşayan sokak hayvanları da aç kaldı. Bu yüzden bütün vatandaşlarımız bu hayvanları düşünerek duyarlı davranmalarını istiyorum." dedi.

    Çöp konteynerinin dibinde bulduğu yavru köpeğin soba külleri arasında yiyecek bulmak için arayışta olduğunu ifade eden Şahin, "Bu durumda olan bir sürü hayvan vardır. Sadece ilçemizde değil her yerde durum aynıdır. Hayvan sevgisinden yoksun insanda merhamet duygusu aramak yanlış olur. Köpeği bulduğumda iş yerine getirerek sobayı yaktım ısıtmaya çalıştım. Marketten aldığım salam türü yiyecekleri verdiğimde hayvan yemedi. Daha sonra sobanın sıcaklığıyla ısınan hayvan kendine gelerek verdiğim yiyecekleri yemeye başladı. Veteriner çağırarak hayvanı kontrol ettirdim. Veteriner sadece aç olduğunu ve biraz bakıma ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine bu hayvana kış boyunca bakmaya karar verdim. Vatandaşlarımız da bu dönemlerde pencerelerinin önüne kuşlar için ekmek kırıntıları, kedi ve köpekleri içinse müsait yerlere yiyecek bırakabilirler. Çünkü bu bizlerin insanlık görevidir. Ayrıca büyük bir sevaptır." diye konuştu. CİHAN

Duyarlı esnaf, donmak üzere bulduğu köpeği kurtardı

Duyarlı esnaf, donmak üzere bulduğu köpeği kurtardı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.