1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Duyarlı Esnaftan Atık Pil Toplamada Örnek Davranış
Duyarlı Esnaftan Atık Pil Toplamada Örnek Davranış

Duyarlı Esnaftan Atık Pil Toplamada Örnek Davranış

Okullarda başlayan atık pil toplama kampanyasında 2 tona yakın rakamla rekorlar kıran Uşak Belediyesi, bireysel çalışmalarla pil toplayan vatandaşları da ödüllendiriyor.

A+A-

Okullarda başlayan atık pil toplama kampanyasında 2 tona yakın rakamla rekorlar kıran Uşak Belediyesi, bireysel çalışmalarla pil toplayan vatandaşları da ödüllendiriyor. Son yıllarda pil toplama konusunda yaptığı çalışmalarla duyarlı davranan saatçi esnafı Mehmet Keyvanoğlu, 6 ay içinde topladığı 50 kilogram atık pil ile örnek olurken, bu özverili çalışmasından dolayı Keyvanoğlu’na Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından plaket verildi. Keyvanoğlu’na plaketini veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mümin Harmandalı, bireysel çabanın herkese örnek olması gerektiğini belirtti.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mümin Harmandalı, yaptığı açıklamada, atık pillerin doğaya verdiği zararın büyük olduğuna işaret etti. Harmandalı, "Atık piller maalesef doğanın en büyük düşmanlarından birisidir. Doğaya bırakıldığında, geri dönüşü imkansız zararlar doğuran atık piller konusunda belediyemiz örnek bir çalışma yürütmektedir. Belediyemizin çalışması ile beraber duyarlı vatandaşların da katkısı bizler için önemlidir.” dedi.

Bundan sonra da belediye olarak çalışmalara devam edeceklerini hatırlatan Harmandalı, gelecek nesle güzel bir Uşak bırakmak adına ellerinden geleni yapmayı sürdüreceklerini iletti. Her bireyin bu konuda sorumluluk sahibi olması gerektiğini aktaran Harmandalı, "Vatandaşlarımız, piller ve atık yağlar konusunda sorumluluk hissetmeliler. Çünkü bu konuda yapılacak en küçük hassasiyet kentin daha da güzel olmasına etki edecektir. Biz duyarlı vatandaşlarımıza her zaman destek olacağız.” şeklinde konuştu. Harmandalı, duyarlılık çalışmalarının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.