1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Düzce İlk Defa Türkçe Olimpiyatları'na Ev Sahipliği Yapıyor
Düzce İlk Defa Türkçe Olimpiyatlarına Ev Sahipliği Yapıyor

Düzce İlk Defa Türkçe Olimpiyatları'na Ev Sahipliği Yapıyor

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları bu yıl 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımıyla görkemli bir şekilde kutlanacak.

A+A-

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları bu yıl 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımıyla görkemli bir şekilde kutlanacak. Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından, 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni, bu sene 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla başlıyor. Türkçe Olimpiyatları'nın Düzce bölümüne ev sahipliği yapan ve ana sponsorluğu üstlenen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır ve Tertip Komisyonu Başkanı Mustafa Bar ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanı İsmail Bayram, uluslararası nitelikteki ve geleneksel hale getirilen Türkçe Olimpiyatları'nın sponsorluğunu üstlendiklerini belirterek "İlk kez Düzce’de böyle bir etkinlik düzenleniyor. Türkiye’nin, Türkçenin ve Düzce’nin tanıtımında bu tür etkinliklerin önemli olduğu tartışılmaz bir gerçektir." dedi.

DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır da basın toplantısında Türkçe Olimpiyatları'nın kapsamı hakkında bilgi verdi. Türkçe Olimpiyatları organizasyonunda yer alan DÜSİAD adına Başkan Eyüp Çakır şu bilgileri verdi: “Dünyanın farklı ülkelerinde, Türkçeyi en iyi öğrenen öğrencileri ödüllendirmek amacıyla, 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, bu yıl 1-16 Haziran 2013 tarihleri arasında, Kültür Şöleni ise 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. 140 ülkeden 2000 finalist öğrencinin katılacağı 11. Türkçe Olimpiyatları, Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılacak. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı öğrenciler şarkı, şiir, dil bilgisi, halk oyunları, tiyatro ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecekler. Geçtiğimiz yıl Türkçe Olimpiyatları’nın 10. yılı, Türk okullarının 20. yılı olması sebebiyle büyük bir coşkuyla gerçekleşen etkinlikler, bu yıl da büyüyerek tüm Türkiye’yi saracak. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrenciyle mütevazı bir şekilde başladı, artık dünyanın 140 farklı ülkesinden binlerce öğrencinin eleminasyon sistemiyle katıldığı büyük bir organizasyon haline geldi. Türkçe olimpiyatları bir aysberg gibi buz dağının görünen kısmı. Asıl çalışma, gayret ise buz dağının görünmeyen kısmında gerçekleşiyor. Yani dünyanın 140 ülkesinde gerçekleşiyor. Türkçe Olimpiyatları sadece şarkı, türkü şiir olimpiyatları olarak görülmemeli; bu olimpiyatlar sayesinde pek çok ülkenin kültürünün birbiriyle karışmasının sağlanıyor."

BU YILKİ SLOGAN: EVRENSEL BARIŞA DOĞRU

Çakır, "Türkçe Olimpiyatları çatısı altında 10 yıldır buluşan binlerce öğrenci, her yıl farklı bir slogan ile dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor. Daha önceki yıllarda ‘Sevgi dili Türkçe’, ‘Aynı dili konuşuyoruz’, ‘Gelin tanış olalım’, ‘İnsanlık el ele bayram o bayram ola’ gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen öğrenciler, 11. yılda ‘Evrensel barışa doğru’ diyecek." diye konuştu.

TÜRKÇEDER ile Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) işbirliğiyle DÜZCE Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Türkçe Olimpiyatları ilk defa Düzce’de gerçekleşeceğini söyleyen Çakır, "Türkçe Olimpiyatları 4 Haziran günü saat 21.00’da anıtpark meydanı’nda 30 ülkeden 70 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek. Şarkı, şiir, halk oyunları gösterileri sahnelenecek. Büyük beğeni toplayan Türkçe Olimpiyatları’na Sevgili Düzcelileri de davet ediyoruz. Öğrencilerin Düzcelilere özel hazırladıkları sürprizlerde büyük beğeni toplayacak. Türkçe Olimpiyatları’nın Düzce’de İlk defa gerçekleşmesinde Ana Sponsor olan Düzce Belediyesi’ ne ve Düzce Belediye Başkanımız Sayın İsmail Bayram’a teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Düzce ilk defa Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapıyor

Düzce ilk defa Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.