1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Düzce'de Türkçe Olimpiyatları Coşkusu
Düzcede Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Düzce'de Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Düzce etkinlikleri büyük ilgi gördü.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Düzce etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Sunuculuğunu Melih Gümüşbıçak, Nabila ve Tanzanya' daki Türk okulunda fizik öğretmenliği yapan Senya'nın yaptığı Şölen, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Adnan Yılmaz, Anıt Park'ta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkçe Olimpiyatları'nın bir gönül güneşi olduğunu söyledi.

Etkinlikte 30 ülkeden 70 öğrenci Türkçe şiirler okuyup, şarkılar söyledi. Yabancı öğrenciler daha sonra halk oyunları gösterileri ve kendi ülkelerine özgü yerel oyunlar sergiledi. 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Etkinlikleri Kapsamında, 30 ülkeden gelen 70 Türkçe sevdalısı öğrenci Düzce'lilere mutheşem bir gece yaşattı. Anıtpark meydanındaki, 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali etkinlikleri İlimiz Valisi Adnan Yılmaz, Eşi Aysel Yılmaz Hanımefendi, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Garnizon Komutanı Kd. Albay Ramazan Akça, Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve Düzce halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Düzce İl Etkinlikleri için gönderdiği mesajında; "Türkçe Olimpiyatları kapsamında ilinizde bulunan ve 30 değişik ülkeden gelen 70 misafir öğrenci adına oluşturduğunuz Türkçe sevdalıları hatıra ormanı bu dostluk ve barış duygularının kökleşmesi ve nesilden nesile aktarılması bakımından son derece simgesel bir değer taşımaktadır. Bu düşüncelerle, misafir öğrencilerimize de hoş geldiniz der, ülkemizden güzel anılarla ve dostluk duygularıyla ayrılmaları ümidiyle sonsuz başarılar dilerim." ifadelerinde bulundu

Vali Adnan Yılmaz ise 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Düzce İl Etkinliğine yapmış olduğu katkılardan dolayı, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'a Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından gönderilen plaketi verdi. Yılmaz, "Türkçe ve Düzce sevdalıları… Gönül şölenimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, bizlere onur verdiniz. Bu güzel gecenin bu yıl ilk defa TÜRKÇEDER ve DÜSİAD işbirliğinde Düzce’mizde gerçekleşiyor olması çok anlamlı." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.