1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ebedi yurdumuzu bölmek istiyorlar
Ebedi yurdumuzu bölmek istiyorlar

Ebedi yurdumuzu bölmek istiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında uyardı!

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajına, "Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Ebedi kardeşliğimizi, tebrikler ve tekbirlerle yeniden ihya ettiğimiz bayram günlerinde, 78 milyon daha bir muhabbetle kucaklaşıyoruz" diye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Bugün barış ve huzura hasret kalan İslam coğrafyasının sokaklarında kurban değil, Müslüman kanı akıyor... Kudüs'te, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın mahremiyeti, İsrail askerleri tarafından ayaklar altına alınıyor. Bölgemizle birlikte biz de ağır bir imtihandan geçiyoruz. Komşularımızdaki ateşi ülkemize taşımak, acıyla, çileyle, fedakârlıkla yoğrulmuş kardeşliğimizi dinamitlemek isteyenlerin maşa olarak kullandıkları eli kanlı terör örgütü, yeniden sahnede.
Milletimizin arasına fitne sokmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler, her gün yeni bir oyunla karşımıza çıkıyor. Tüm bu provokasyonların, saldırıların, tahriklerin gayesini çok iyi biliyoruz. Bölücü terör örgütünün ve destekçilerinin gayesi, aynı kıbleye yönelen, ortak bir geçmişi ve ortak gelecek hayallerini paylaşan kardeşleri birbirine düşürmektir. Parçalanmak istenen hepimizin ebedi yurdudur.
Fitne tohumları ekilmeye çalışılan bu topraklar, dünyadaki tüm mazlumların son sığınağıdır. Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımız aynı şekilde eşittir, aynı şekilde değerlidir; aynı haklara, aynı özgürlüklere sahiptir. Millet olarak, 4 yıldır, ülkemize sığınan 2 milyonun üzerindeki Suriyeli ve Iraklı misafirimize sahip çıktık; tüm dünyaya insanlık dersi verdik. Bu bayramda da, evlerini, yurtlarını, topraklarını terk etmek zorunda kalan muhacir kardeşlerimizi ihmal etmeyelim.
Her biri birer kahramanlık abidesi olan şehitlerimize, gazilerimize vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Sizlerden, bu bayramda özellikle, şehitlerimizin yakınlarını, kahraman gazilerimizi yalnız bırakmamanızı istirham ediyorum.
Bayram ziyareti için yola çıkan tüm kardeşlerimden, trafik kurallarına riayet etmelerini, dikkatli şekilde araç kullanmalarını hassaten rica ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.