1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Edremit İtfaiye Müdürü Özbaş: Yurt Yangınında Her İmkanı Kullandık
Edremit İtfaiye Müdürü Özbaş: Yurt Yangınında Her İmkanı Kullandık

Edremit İtfaiye Müdürü Özbaş: Yurt Yangınında Her İmkanı Kullandık

Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangını söndürmek için teknik imkanlar çerçevesinde her türlü ekipm...

A+A-

Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangını söndürmek için teknik imkanlar çerçevesinde her türlü ekipman ve sistemi kullanarak müdahale ettiklerini söyledi. Özbaş, söz konusu yangından sonra vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine bir basın toplantısı düzenledi.

İtfaiye Müdürü Özbaş, burada yaptığı açıklamada, yurt yangınını söndürmede yetersiz kalmadıklarını söyledi. Yangına zamanında ve doğru teknikle müdahale edildiğini belirterek, "Personel, araç ve su açısından bu olayda hiçbir yetersizlik yaşanmadı. Çevre belediyelere ait araçları çağırmamızın sebebi, bir itfaiyecilik tekniğidir. İtfaiyecilikte, sınır veya mücavir alan gibi terimler yoktur. Bütün itfaiye teşkilatları, birbirine yardım etmekle ve orada bulunmakla mesuldür. Bu kanuni bir zorunluluktur. Havran, Edremit Havalimanı ve Burhaniye'den gelen itfaiye araçları, olay yerine intikal etmelerine rağmen hiçbir müdahale yapmadan geri gönderilmiştir. Bunlar ve görev alan araçlar, yangın boyunca en yakın alanda hazır bulundurulmuş, yangın söndükten sonra rutin görevlerine dönmüşlerdir." dedi.

İtfaiyenin farklı bir çalışma tekniği olduğunu vurgulayan Şaban Özbaş, "Biz araçları değiştiririz, hortumlar atarız. Yangının rüzgarla değişmesi sebebiyle farklı önlem hareketleri yaparız. Yanan malzemenin etrafına göre kendimizi tekrar konumlandırabiliriz. Merdivenli araç oraya gitmese dahi Edremit Belediyesi İtfaiyesi olarak, çatı yangınını kendi imkanlarımızla söndürürüz." şeklinde konuştu. Gazetecilerin, merdiven zafiyeti yaşanıp yaşanmadığı sorusu üzerine ise şunları söyledi: "Orası beş katlı bir bina. Şu anki imkanlarımızla yeterli düzeyde müdahale edebiliriz. Merdivenin tahliyede kullanılmasına gerek yoktu. Yangın zaten çatı katında meydana gelmişti. Bina yetkililerinin zamanında ve atik davranışlarıyla bina tahliyesi çok kısa sürede, normal merdiven sistemi kullanılarak ve açık görüşte tamamlanmıştı. Merdiveni sadece hortum çekmenin farklı ve kısa yolları için kullandık."

İtfaiye araçlarının suyunun bittiği iddialarının hatırlatılması üzerine Müdür Özbaş, "Kesinlikle itfaiye araçlarımızın suyu bitip yangına müdahale süreci sekteye uğramamıştır. Suyu biten arazözler yenileriyle anında değiştirilmiş ve yangına aralıksız müdahale sağlanmıştır. Yangın bölgesine, dört noktadan 12 araçla müdahale edilmiştir." dedi.

Edremit Belediyesi İtfaiyesi'nin hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale ettiğini, çevre ilçe ve beldelerden gelen itfaiyelerin de kendi komutalarına girmesiyle müdahalenin daha hızlı bir şekilde yapıldığını ifade eden Özbaş, "Biz oraya, yangın ihbarı verildikten 2 dakika sonra ulaştık. Bina tahliyesi tamamlandıktan 30 dakika sonra yangının ilerlemesini durdurduk ve kontrol altına aldık. Ondan sonraki 45 dakikada ise ekiplerimiz, detaylı söndürme ve soğutma çalışması yaptı." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.