1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ege beşik gibi sallanıyor!
Ege beşik gibi sallanıyor!

Ege beşik gibi sallanıyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi verilerine göre, saat 10.36'da, merkez üssü yine Ege Denizi açıkları olan 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı.

A+A-

Depremin 7.83 kilometre derinlikte oluştuğu kaydedildi. Ege açıklarında saat 03.45'te 5.1 büyüklüğünde, saat 08.20'de ise 4.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Sarsıntılar İzmir'in yanı sıra Manisa ve Aydın'da da hissedilirken, can kaybı ve yaralanma yaşanmamıştı.

İKİNCİ DEPREM 08.20'DE MEYDANA GELDİ
Ege Denizi'nde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi, sarsıntı İzmir, Manisa ve Aydın'da hissedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre, saat 03.45'te, merkez üssü Ege Denizi açıkları olan, yerin 16 kilometre altında, 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 08.20'de ise, merkez üssü Ege Denizi İzmir Karaburun açıkları olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerin yaklaşık 24 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. İzmir ve çevresinde hissedilen deprem, vatandaşlarda paniğe yol açtı. Özelikle depremden etkilenen yerleşim yerlerine en yakın bölgelerde, bazı vatandaşların evlerinden dışarı çıktığı öğrenildi. Sarsıntı'da ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. İzmir'li esnaflardan Rasim Ayhan, sabaha doğru depremle birlikte uyandıklarını belirtti. Ayhan, "Korku dolu anlar yaşadık. Daha sonra sabah iş yerini açmaya geldim. Yine bir sarsıntı yaşadık. Panik havası oluştu. Bugün galiba depremlerle geçen bir gün olacak" dedi.

İLK DEPREM 03.45'TE MEYDANA GELDİ
Saat 03.45'te merkez üssü Ege Denizi Midilli Adası açıkları olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege Denizi'nde Midilli Adası açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İzmir kent merkezi ile ilçelerinde de hissedildi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) verilerine göre, saat 03.45'te merkez üssü Ege Denizi olan, 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 12 kilometre derinliğinde kaydedilen ilk depremin ardından en büyüğü 3,0 olmak üzere üç deprem daha meydana geldi. Deprem, İzmir kent merkezi ile ilçelerinde de hissedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.