1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Egeli İhracatçılar İspanya İle İşbirliği Yapacak
Egeli İhracatçılar İspanya İle İşbirliği Yapacak

Egeli İhracatçılar İspanya İle İşbirliği Yapacak

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Gıda Sektörü’nde Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları hız kesmiyor.

A+A-

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Gıda Sektörü’nde Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları hız kesmiyor. Ege İhracatçı Birlikleri, Gıda sektöründe Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında ortak çalışma yürüttüğü İspanyol partneri AINIA Gıda Teknoloji ve Araştırma Merkezi yetkililerini İzmir’de ağırladı.

Ege Bölgesi Gıda sektörü için Araştırma Altyapısının Geliştirilmesi Toplantısı’nda, AINIA Gıda Teknoloji ve Araştırma Merkezi yetkililerinin yanısıra, Ege Bölgesi’nde tarım ve tarımsal ürünler sektörlerinde faaliyet gösteren ve sektörel kalkınmanın vazgeçilmezi üçlü sacayağı aktörleri olan kamu, üniversite ve sanayi, Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya geldi.

Ege Bölgesi için tarım ve tarıma dayalı sanayinin öneminin göz ardı edilemeyeceğini belirten Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Ege Bölgesi’nden 2011 yılında 3,4 milyar dolarlık tarım ve işlenmiş tarım ürünleri ihracatı gerçekleştirildiğini kaydetti.

İhracat artışının sürdürülebilir olmasının ve dünya pazarlarında rekabetçi gücün korunabilmesinin yolunun ar-ge ve inovasyondan geçtiğini anlatan Tarakçıoğlu, "Bu doğrultuda, ürünlerimizi çeşitlendirmek ve böylece ürün farklılaşması sağlamak için bölgemizin tarımsal sektörlerde araştırma geliştirme altyapısını güçlendirmek büyük önem taşıyor. Bu sebeple İspanya’dan 7. Çerçeve Programı kapsamında yürüttüğümüz GREENFOODEC projesi ortağımız olan AINIA’yı İspanya’dan Birliklerimize davet ettik. Hem gıda ve gıda temelli sektörlerde inovasyon, teknoloji ve araştırma geliştirme aktiviteleri yürütme, hem de işletmelerin ar-ge aktiviteleriyle güçlendirilmesi ve bölge için yeni yatırım ve finansman kaynaklarının çekilmesi için konularında 25 yıllık deneyim ve bilgi birikimine sahip AINIA, ülkelerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini bizlerle paylaştı." dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.