1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğirdir Gölü’ne 500 Bin Sazan Yavrusu Salındı
Eğirdir Gölü’ne 500 Bin Sazan Yavrusu Salındı

Eğirdir Gölü’ne 500 Bin Sazan Yavrusu Salındı

Isparta Eğirdir Gölü’nde balık populasyonunu artırmak için 500 bin sazan yavrusu salındı.

A+A-

Isparta Eğirdir Gölü’nde balık populasyonunu artırmak için 500 bin sazan yavrusu salındı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Eğirdir Birimi tarafından yürütülen ‘Eğirdir Gölü’nü Balıklandırma Projesi' kapsamında enstitünün Eğirdir Birimi önünde tören gerçekleştirildi.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Eğirdir Birimi’ne ait havuzlarda üretilen 1 milyon 500 bin sazan yavrusundan 500 bin adedi Eğirdir Gölü sularına bırakıldı.

Eğirdir Gölü’nden tutulan anaç balıklardan üretim gerçekleştirdiklerini belirten Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Eğirdir Birimi Müdürü Şakir Çınar, salınan yavru sazanların göldeki balık dengesini ve popülasyonun artmasını sağlayacağını söyledi.

Birim bünyesindeki havuzlarda halen 1 milyon sazan yavrusunun bulunduğunu dile getiren Çınar, eylül ayına kadar gelişimi tamamlanan yine 500 bin sazan yavrusunun göle salınacağını belirtti.

Çınar, eylül ayından sonra geriye kalan 30 gram ağırlığa ulaşması beklenen 3. kısım 500 bin sazan yavrusunu daha Eğirdir Gölü’nün Boyalı, Tırtar ve Gelendost havzalarına salmayı planladıklarını ifade etti.

Önceki yıllarda gerçekleştirilen sazan balığı salımları projeleri ile Eğirdir Gölü’ndeki sazan balığı popülasyonunda önemli bir yükselme olduğunu söyleyen Çınar, populasyonun binde 1'lerden, yüzde 5'e kadar yükseldiğini aktardı.
Sazan balığı yavrularının yanı sıra Eğirdir Gölü’ne kerevit yavruları da bırakıldı. Birim tesislerinde üretilen yaklaşık 4 bin adet kerevit yavrusunun 750 adedi göle salınırken, bir yaşındaki diğer yavru kerevitlerin de gölün muhtelif yerlerine salınacağı açıklandı.

Törene, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Turgut, Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, Enstitünün Eğirdir Birimi personeli katıldı. CİHAN

Eğirdir Gölü’ne 500 bin sazan yavrusu salındı

Eğirdir Gölü’ne 500 bin sazan yavrusu salındı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.